”Nyt olemme tehneet tennishistoriaa”

5.2.2023  |  19:51  |  Raportit

Suomi, Porsche Davis Cup Team Finland, teki historiaa yltämällä 16 parhaan maan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen, eli MM-kisoihin. Suomen joukkueen muodostivat Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa sekä kapteeni Jarkko Nieminen. Kentän laidalla olivat apuna valmentamassa Henri Kontinen sekä fysioterapeutit Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

LUE OTTELURAPORTTI

Maaotteluvoiton ratkaissut Emil Ruusuvuori oli yhtä hymyä itsensä ja joukkueensa puolesta; Ruusuvuori yhtyi kapteeni Jarkko Niemisen lausahdukseen ”Espoo Metro Areena on meidän olohuoneemme” ja kiitteli vuolaasti viikonlopun 9500 katsojaa.

”Päivä oli loistava tuloksellisesti ja pelillisesti. Fiilikset ovat todella hyvät! Nyt oli meidän aikamme. Nyt olemme tehneet tennishistoriaa ja eiköhän me tehdä sitä lisää.”

”Ihan mieletön viikonloppu, olen melkein sanaton. Ylistyssanat eivät lopu”, sanoitti kapteeni Nieminen.

Tämä oli viides kerta, kun miesten maajoukkue pääsi yrittämään pääsyä korkeimmalle tasolle. Aiemmat kerrat olivat 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia), 2002 (1-4 vs. Hollanti) ja 2022 (2-3 vs. Belgia).

”Joukkueemme on täynnä hienoja pelaajia ja persoonia. Täydennämme hyvin toisiamme ja olemme todella vahva joukkue. Ja mikä parasta olemme edelleen kehittyvä joukkue.”

Maajoukkueiden paras suoritus on naisten maajoukkueen puolivälieräpaikka MM-tasolla 1993. Joukkueen muodostivat Nanne Dahlman, Petra Thoren, Linda Jansson ja Katriina Saarinen sekä kapteeni Leo Palin.

Davis Cup Finalsin alkulohkovaihe pelataan neljällä eri paikkakunnalla 12.-17.9.2023. Kansainvälinen tennisliitto ITF hakee seuraavaksi pelipaikat, jonka jälkeen suoritetaan arvonta. Maat jaetaan neljään alkulohkoon, joiden kaksi parasta etenevät kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Malagaan.

”Kiitos kaikille tätä suoritusta mahdollistamassa olleille; tietysti joukkue, mutta myös liitto, kumppanit, tapahtumajärjestäjät ja vapaaehtoiset sekä katsojat. Olemme tulevaisuuden joukkue ja nyt pääsemme mittaamaan tasoamme maailman parhaiden kanssa”, päätti Nieminen.

Davis Cup Qualifiers 2023, MM-karsinnat

Suomi – Argentiina 3-1
Kroatia – Itävalta 3-1
Unkari – Ranska 2-3
Uzbekistan – USA 0-4
Saksa – Sveitsi 2-3
Kolumbia – Iso-Britannia 1-3
Norja – Serbia 0-4
Chile – Kazakstan 3-1
Etelä-Korea – Belgia 3-2
Ruotsi – Bosnia-Hertsegovina 3-1
Hollanti – Slovakia 4-0
Portugali – Tsekki 1-3

Karsintavoittajien lisäksi MM-kisoissa ovat hallitseva mestari Kanada ja finalisti Australia sekä villit kortit saaneet Espanja ja Italia.

DAVIS CUPIN SEURANTA

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 6/2023 – →