Nuorten kesän arvokilpailuiden ensimmäiset pelaajavalinnat julkaistu

3.5.2024  |  16:25  |  Ennakot

Kuvassa Alex Tuomolin

Suomen nuorten maajoukkueet osallistuvat kesän aikana seuraaviin arvokilpailuihin: Summer Cup, henkilökohtaiset EM-kilpailut ja 13-vuotiaiden PM-kilpailut.

Summer Cup on joukkuemuotoinen EM-kilpailu, johon Suomen joukkueet osallistuvat 12-, 14 ja 18-vuotiaiden (pojat) ikäluokissa. Joukkueeseen valitaan yhteensä kolme pelaajaa. 12- ja 14-vuotiaiden ikäluokissa joukkueet ilmoitetaan kilpailuun vuosittain. 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokassa osallistuminen perustuu ikäluokan TE- ja ITF-rankingeihin. Tälle kesälle 18-vuotiaiden poikien joukkue täytti ehdot osallistumiselle. Tarkat valintakriteerit löytyvät nuorten maajoukkuetoiminnan sivustolta.

Henkilökohtaisiin EM-kilpailuihin valitaan jokaiseen ikäluokkaan kaksi poikaa ja tyttöä, jotka osallistuvat kaksinpeliin ja parina nelinpeliin. 13-vuotiaiden PM-kilpailuihin valitaan 5 poikaa ja 5 tyttöä.

Ensimmäiset pelaajavalinnat ovat julkaistu 14-vuotaiden Summer Cup -kilpailuihin 3.5. Tarkat valintakriteerit kaikkien arvokilpailuiden osalta ovat esillä nuorten maajoukkuetoiminnan sivustolla.

Päivitetty 22.5. – 14-, 16- ja 18-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden pelaajavalintoja on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Kilpailut tuli alun perin pelata heinäkuussa, mutta ajankohtien siirryttyä myöhemmäksi pelaajavalintojen ajankohtaa siirrettiin samalla. Tämä mahdollistaa pelaajavalinnoissa ulkokauden tulosten huomioimisen, mukaan lukien ikäluokkien ulkokauden SM-kilpailut, ja valintojen ajankohtaisuuden.

14-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden valinnat julkaistaan 12.8. mennessä, 16-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden valinnat julkaistaan 22.8. mennessä ja 18-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden valinnat julkaistaan noin viisi viikkoa ennen kilpailua. 18-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden ajankohta ei ole vielä tiedossa.

NUOTEN MAAJOUKKUETOIMINTA
SUMMER CUP
NUORTEN EM-KILPAILUT

T12 Summer Cup 25.-28.7. Rakovnik, Tšekki 

Alle 12-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 25.-28.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 8.-11.8. pelattaviin lopputurnauksiin. Joukkueeseen valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 28.5.

Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kolme ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 10.-15.6.2024 välillä pelattava 12-vuotiaiden Fazer JGP. Karsintakilpailussa valittavien pelaajien määrä ilmoitetaan, kun suorat pelaajavalinnat ovat julkaistu.

P12 Summer Cup 25.-28.7. Dijon, Ranska

Alle 12-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 25.-28.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 8.-11.8. pelattaviin lopputurnauksiin. Joukkueeseen valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 28.5.

Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kolme ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 10.-15.6.2024 välillä pelattava 12-vuotiaiden Fazer JGP. Karsintakilpailussa valittavien pelaajien määrä ilmoitetaan, kun suorat pelaajavalinnat ovat julkaistu.

13-vuotiaiden PM-kilpailut 1.-3.8.2023

13-vuotiaiden PM-kilpailut pelataan viikolla 31 Tanskassa. Kilpailuun osallistuu joukkueet Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta. Kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan ottelun, joka sisältää neljä kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Jokainen maa valitsee poikien ja tyttöjen joukkueisiin lähtökohtaisesti 5 poikaa ja 5 tyttöä. Tapahtumaan osallistuvien maiden yhteisen sopimuksen mukaisesti kilpailuun voidaan valita vain pelaajia, jotka ovat syntyneet vuosina 2011-2012. Pelaajavalinnat julkaistaan kesäkuun loppuun mennessä.

T14 Summer Cup 30.6.-2.7. Bremen, Saksa

Alle 14-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 30.6.-2.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 5.-7.7.2024 pelattaviin lopputurnauksiin.

Huom. Suuren osallistujamäärän vuoksi, Suomen tuli pelata lohkon esikarsintakierroksella 29.-30.6. Vetäytymisen johdosta Suomi kuitenkin pääsi suoraan mukaan karsintaturnaukseen.

Joukkueeseen valittiin suoraan kaksi pelaajaa. Kolmas pelaaja ja varapelaaja valittiin karsintakilpailun tulosten perusteella. Karsintakilpailu oli 14-vuotiaiden extra Fazer JGP. Joukkueeseen valittiin kilpailun voittaja Stella Hanttu (ETS) ja varapelaajaksi Siiri Metsäranta (HVS).

Kapteeni: Piia Suomalainen
Pelaajat: Anniina Kanerva (HVS), Stella Hanttu (ETS), Vanessa Lagerlöf (Smash)

P14 Summer Cup 30.6.-2.7. Suceava, Romania

Alle 14-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 30.6.-2.7., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 5.-7.7.2024 pelattaviin lopputurnauksiin. Joukkueeseen valittiin suoraan kaksi pelaajaa. Kolmas pelaaja ja varapelaaja valittiin karsintakilpailun tulosten perusteella. Karsintakilpailu oli 14-vuotiaiden extra Fazer JGP. Joukkueeseen valittiin kilpailun voittaja Aatu Niemelä (Smash) ja varapelaajaksi Akseli Finnilä (EVS).

Kapteeni: Joonas Jalkanen
Pelaajat: Aatu Niemelä (Smash), Alex Tuomolin (HVS), Kaius Ketola (HVS)

14-vuotiaiden EM-kilpailut 9.-15.9. Most, Tšekki 

Alle 14-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 9.-15.9.2024. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 12.8. mennessä. Valinnoissa huomioidaan näytöt 9.-12.8. pelattavista 14-vuotiaiden SM-kilpailuista. Erillistä valintakilpailua ei pelata.

16-vuotiaiden EM-kilpailut 23.-29.9. Parma, Italia

Alle 16-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut pelataan 23.-29.9.2024. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 22.8. mennessä. Valinnoissa huomioidaan näytöt 16.-19.8. pelattavista 16-vuotiaiden SM-kilpailuista. Erillistä valintakilpailua ei pelata.

P18 Summer Cup 2.-4.8. Latiano, Italia

Alle 18-vuotiaiden Summer Cup karsintaturnaukset pelataan 31.7-2.8., josta jokaisen turnauksen kaksi parasta joukkuetta etenevät 5.-7.8. pelattaviin lopputurnauksiin. Joukkueeseen valitaan kolme urheilijaa ja varapelaaja. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan 28.5.

Jos joukkueeseen valittuja urheilijoita on vähemmän kuin kolme ja varapelaaja, jäljellä olevat paikat joukkueeseen ratkaistaan karsintakilpailun tulosten perusteella. Karsintakilpailu on 14.-16.6.2024 pelattava 18-vuotiaiden SM-kilpailu. Karsintakilpailussa valittavien pelaajien määrä ilmoitetaan, kun suorat pelaajavalinnat ovat julkaistu.

18-vuotiaiden EM-kilpailut – pelipaikka tai -aika ei vielä tiedossa

Alle 18-vuotiaiden henkilökohtaiset EM-kilpailut tuli pelata 15.-21.7. Tennis Europelta saadun tiedon mukaan ajankohta muuttuu heinäkuun jälkeiseen aikaan. Pelipaikka ei ole vielä myöskään tiedossa. Kilpailuun valitaan kaksi poikaa ja tyttöä sekä yhdet varapelaajat. Kaksinpelin lisäksi kilpailussa pelataan myös nelinpeli, johon valitut pelaajat osallistuvat parina. Suorat pelaajavalinnat julkaistaan noin viisi viikkoa ennen kilpailun alkua. Tarkka aika vahvistetaan, kun kilpailun ajankohta ilmoittautumisineen on tiedossa. Valinnoissa huomioidaan näytöt 14.-16.6. pelattavista 18-vuotiaiden SM-kilpailuista. Erillistä valintakilpailua ei pelata.

Artikkelia on päivitetty 22.5. 14-, 16- ja 18-vuotiaiden henkilökohtaisten EM-kilpailuiden pelaajavalintojen osalta sekä lisätty 14-vuotiaiden Summer Cupin karsintakilpailuiden tulokset.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen/Nam ylsi loppuotteluun… →