Norpe Tennisliigan välierät lauantaina

8.3.2017  |  13:48

Norpe Tennisliigan välierät sekä miesten että naisten osalta ovat ohjelmassa tulevana lauantaina. Odotettavissa on tiukkoja taisteluita pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, kun pelataan paikoista loppuotteluihin.

Miesten ensimmäisessä välierässä Espoon Freedom Fund Arenalla kohtaavat runkosarjan kakkonen, Kauniaisten GT ja runkosarjassa neljänneksi sijoittunut helsinkiläinen HVS. Joukkueiden kohtaaminen runkosarjassa päättyi tammikuussa tasatulokseen 2-2. Erävoitot menivät tasaisessa taistossa tuolloin helsinkiläisille lukemin 6-4. 

Viime kauden hopean jälkeen takaisin kultakantaan pyrkivän Grani-Tenniksen ykköspelaaja on virolainen Jurgen Zopp (ATP-357), jonka pelaaminen olisi kauniaislaisille äärimmäisen tärkeää finaalipaikan tavoittelun kannalta. GT:n kokoonpano lauantaina löytynee Zoppin ohella nimien Anton Pavlov, Jaan-Fredrik Brunken, Sami Huurinainen, Leevi Säätelä ja Verneri Tuomi joukosta.

HVS-Tennis lähtee tavoittelemaan Norpe Tennisliigan finaalipaikkaa oletettavasti erittäin nimivahvalla miehistöllä. Portugalin ITF-turnauksesta karsiutuneen Patrik Niklas-Salmisen (ATP-744) panos olisi Suomen ykköspelaajana HVS:lle kultaakin kalliimpi. Katkeran välierätappion viime kaudella kärsineellä HVS:lla on lauantaina joka tapauksessa marssittaa kentälle kova joukkue sellaisten nimien kuin Kenneth Raisma (ATP-700), Emil Ruusuvuori, Aaro Pöllänen, Georgii Kravchenko ja Tapio Nurminen vahvuudesta.

Loppuottelupaikka ja Itä-Helsingin tennisherruus panoksena Laajasalossa

Toisessa välieräparissa taistellaan paitsi finaalipaikasta, myös Itä-Helsingin paremmuudesta, kun runkosarjan voittanut Sata-Tennis valitsi vastustajakseen Smashin. Smash oli runkosarjan kolmonen. Laajasalossa lokakuun 16. päivänä pelattu runkosarjamittelö päättyi tasan 2-2. Smash vei erävoitot nimiinsä 5-4.

Sata-Tenniksen kapteeni Roope Kailaheimo odottaa lauantain koitoksesta tasaista paikalliskamppailua Itä-Helsingin herruudesta. Kailaheimon mukaan kutkuttava asetelma tuo varmasti lisälatausta molemmille joukkueille.

– Aivan huikea tennisilta tiedossa! Ei varmasti ole kenellekään yllätys, että Smash on meille herkullisin mahdollinen vastustaja. Lähdemme kaatamaan Smashia samoilla aseilla kuin muitakin vastustajia tällä kaudella: keskitymme täysillä omaan tekemiseemme ja pistämme kaiken peliin sekä kentällä että katsomossa, Kailaheimo tunnelmoi.

Sata-Tennis päässee lähtemään välieriin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Iso ja tärkeä kysymysmerkki on se, saako joukkue ykköspelaajansa, parhaimmillaan ATP-listan sijalla 194 olleen Harri Heliövaaran mukaan vahvuuteensa. Heliövaara pelaa parhaillaan ITF-turnauksessa Portugalin Farossa, joten hänen poissaolonsa lauantaina on hyvin mahdollista. Kentällä nähtäneen Sata-Tenniksen osalta Eero Vasa, Ilja Orre, kapteeni Kailaheimo sekä kenties viime aikoina edukseen esiintynyt nuori Otto Virtanen.

Smashin ykköstykki on virolainen Vladimir Ivanov (ATP-441), jonka onnistumista Smash tarvitsee päästäkseen loppuotteluun. Lauantainen välierämiehistö löytynee Ivanovin lisäksi joukosta Jesper Saarni, Hermanni Tiainen, Jussi Tiainen ja Mika Purho.

Naisten välieräparit Smash – ÅLK ja TaTS – HVS

Naisten puolella runkosarjan voittanut Smash valitsi välierävastustajakseen turkulaisen ÅLK:n. Lokakuussa Kaarinan Aktia Arenalla pelatussa runkosarjakamppailussa Smash oli selvästi vahvempi voittaen sen lukemin 3-0. Smashin kapteeni ja Suomen naisten ykköspelaaja Piia Suomalainen (WTA-756) povaa tulevasta välierästä hyvää kamppailua tutun vastustajan kanssa.

– Meillä on hyvä jengi kasassa ja kun pelaamme omaa tasokasta peliämme, niin meillä on mahdollisuus voittaa kaikki. Valitsimme ÅLK:n vastustajaksi, koska kaksi muuta välieräjoukkuetta ovat ennakkoon hieman kovempia, Suomalainen kommentoi.

Kentällä nähtäneen Smashin puolelta Piia Suomalainen, Mia Eklund (WTA-974), Kristina Parviainen ja Hanna Tolonen. Haastajana kamppailuun lähtevän ÅLK:n puolestaan voi odottaa peluuttavan ainakin Venla Anderssonia. Joukkueen muista jäsenistä Fanny Törn ja Annika Hakovirta pelaavat parhaillaan Tennis Europen Pajulahti Cup -turnausta Nastolassa.

Tampereen Tenniskeskuksessa taistellaan lauantaina naisten toisesta loppuottelupaikasta, kun runkosarjassa toiseksi sijoittunut TaTS kohtaa runkosarjan kolmosen, helsinkiläisen HVS:n. Tamperelaiset veivät lokakuisen runkosarjakohtaamisen nimiinsä voitoin 2-1, joten HVS:lla on revanssin paikka.

TaTS:n välieräpelaajat löytynevät joukosta Milka-Emilia Pasanen, Ella Leivo ja Tanja Tuomi. Lisäksi viime viikolla 18-vuotiaiden Suomen mestaruuden voittanut lupaava Mariella Minetti saattaa olla kokoonpanossa.

Viime kauden pettymyksen paikkaamista tavoittelevalla HVS:lla on Emma Laineen (WTA-784) lisäksi valita kentälle esimerkiksi sellaisia nimiä kuin Oona Orpana, Anastasia Kulikova ja Sabrina Santamaria (WTA-569).

11.3.2017

Miesten välierät

GT – HVS klo 17.30
Sata – Smash klo 19.00

Naisten välierät

TaTS – HVS klo 16.00
Smash – ÅLK klo 17.30

Lisätietoa:www.tennisliiga.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: STL:n Matti Virtanen… →