Norpe Tennisliigan kausi 2015–2016 käynnistyy

25.9.2015  |  21:15

Pitkä odotus päättyy, kun Norpe Tennisliigan kausi 2015-2016 käynnistyy lauantaina. Luvassa on todellinen superviikonloppu, sillä sekä miehet että naiset pelaavat kaksi täyttä kierrosta. Kahden päivän aikana pelataan yhteensä 18 mielenkiintoista ottelua, joissa nähdään Suomen parasta tennistä.

Naisten liiga koki täksi kaudeksi ison muutoksen. Aiemman kahden alkulohkon sijaan kaikki joukkueet pelaavat nyt samassa lohkossa. Viime kauden semifinaaleissa pelasi kaksi alemman ja kaksi ylemmän alkulohkon joukkuetta, joten yhteen alkulohkoon siirtyminen oli ainoa oikea ratkaisu. Miesten liigassa nähtiin viime kaudella lähes kaikki suomalaiset huiput ja tukku ulkomaisia vahvistuksia. Täksi kaudeksi meno vain paranee, sillä Sata-Tenniksen ja Break Pointin nousun myötä esimerkiksi Harri Heliövaara ja Juho Paukku pääsevät tositoimiin. Odotettavissa onkin kaikin puolin tasokas ja mielenkiintoinen liigakausi.

Kausi 2015-2016 starttaa Kotkasta. Miesten hallitseva pronssimitalisti Smash-Kotka isännöi mestaruutta puolustavaa Grani Tennistä. Joukkueet kohtasivat viime kauden semifinaalissa, joka ratkesi vasta toisessa nelinpelissä granilaisten hyväksi. Avausottelun ehkä suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, miten Suomen rankingissa sijalle 10 noussut GT:n Verneri Tuomi pystyy haastamaan Kotkan ykköspelaajan ATP-listalla sijalla 397 olevan Ivan Nedelkon. Viime kauden hopeajoukkue Tampereen Tennisseura avaa puolestaan kautensa Jyväskylässä JTS:n vieraana. Tamperelaiset ovat liikkeellä ilman kärkikaksikkoaan. Niukasti paikkansa sarjassa säilyttäneellä JTS:llä onkin hyvä mahdollisuus ottaa pisteitä kauden avauksesta. Helppoa se ei kuitenkaan ole ja siitä pitää huolen yksi liigan kaikkien aikojen pelaajista TaTS:n Lauri Kiiski.

Naisten kausi käynnistyy Myllypurossa. Hopeaa puolustava Smash saa vastaansa paikalliskilpailija HLK:n, joka jäi viime kaudella mitalipelien ulkopuolelle. Naisten ottelun jälkeen vuorossa on samojen seurojen miesten joukkueiden kohtaaminen. Vierasjoukkue HLK lähtee kamppailuun varamiehisenä, mutta on ennenkin osoittanut yllätyspotentiaalinsa. Smash puolestaan saa jalkeille todella kovan joukkueen, jossa ykkösenä on ATP-listalla sijalla 407 oleva Vladimir Ivanov.

Naisten viime kauden kultamitalisti TaTS emännöi GVLK:ta Tampereella. Kulosaarelaiset ovat kovan paikan edessä, sillä puolustava mestari pelaa kivenkovalla kokoonpanolla, jossa ovat Suomen nelonen ja vitonen Ella Leivo ja Tanja Tuomi. Naisten liigaan noussut GT pelaa ensimmäisen liigakamppailunsa kotona ja saa vieraita Kaakkois-Suomesta. Kauden 2014-2015 pronssimitalisti Smash-Kotka testaa sarjatulokkaiden vireen. Oulussa toinen pronssijoukkue Pohjois-Suomen ylpeys Oulun Verkkopalloseura avaa kautensa HVS:ää vastaan. Vierasjoukkue on kärsinyt loukkaantumisista, mutta laaja materiaali takaa sen, että luvassa on laadukasta tennistä. Etenkin kansallisen rankingin sijalla 6 olevan Milka-Emilia Pasasen ja sijalla 11 olevan Lila Humalojan ottelu on ennakkoarvioissa tasainen.

Viikonlopun kruunaa kaksi todellista tenniksen ystävän unelmaa. Miesten liigaan nousseet Break Point ja Sata-Tennis aloittavat molemmat kotiotteluilla. Tapiolan Tennispuistossa taistellaan Espoon herruudesta, kun Break Point isännöi TCT:tä. Joukkueiden historian huomioiden odotettavissa on kamppailu, joka herättää tunteita niin kentällä kuin sen laidallakin. Ykköspelaajien kaksinpelissä vauhtia pallolle antavat Juho Paukku ja Jesper Saarni. Laajasalossa toinen liigatulokas Sata pelaa HVS:ää vastaan. Ehkä koko viikonlopun mielenkiintoisin yksittäinen ottelu nähdään kotijoukkueen Harri Heliövaaran ja vieraiden Victor Baludan välillä. Luvassa on huipputason tennistä, kun ATP-listalla sijalla 747 oleva Heliövaara mittaa sijalla 525 olevan Baludan taidot. Hyvän tunnelman takaa se, että Satan kaikki pelaajat ovat oman saaren kasvatteja.

Sunnuntaina pelataan myös täydet kierrokset. Miesten liigassa kohtaavat GT ja TCT, HLK ja Smash-Kotka, HVS ja TaTS, JTS ja Break Point sekä Smash ja Sata. Naisten otteluissa vastakkain ovat Smash ja GT, OVS ja GVLK, HLK ja Smash-Kotka sekä HVS ja TaTS. Viikonloppuna kannattaa ehdottomasti tulla tenniskatsomoon. Jos kuitenkin muut kiireet estävät sen, tarjolla on livestriimiä lauantain miesten ottelusta Smash-Kotka – GT ja sunnuntaina sekä miesten että naisten HVS:n ja TaTS:n kohtaamisesta.

Lue lisää Norpe Tennisliigan omilta sivuilta osoitteessa www.norpetennisliiga.fi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Norpe Tennisliigan avauskierros… →