Norpe Tennisliigan avauskierros tarjosi tasokasta tennistä

27.9.2015  |  10:12

Norpe Tennisliigan kausi 2015-2016 käynnistyi Kotkassa, missä pronssia puolustava Smash-Kotka sai vastaansa hallitsevan mestarin GT:n. Ykkösten kaksinpelissä kotijoukkueen ATP-listalla sijalla 397 oleva Ivan Nedelko ja vieraiden Verneri Tuomi tarjosivat yleisölle tasaisen ja laadukkaan ottelun, joka kirjattiin Nedelkolle 7-5, 6-3. Kakkosten ja kolmosten kaksinpelit menivät GT:lle ja ratkaisua haettiin nelinpelistä. Siitä muodostui trilleri, jonka ensimmäisen erän voittivat Granin Panu Virtanen ja Jaan Fredrik Brunken. Kotijoukkueen Nedelko ja Ville-Petteri Ahti kuitenkin taistelivat kaksi seuraavaa erää itselleen ja pisteet tasattiin joukkueiden kesken.

Miesten hallitseva hopeamitalisti TaTS haki pisteet Jyväskylästä 3-1 voitolla. Ykkösten kaksinpelissä JTS:n Mikhail Balmashev piti kotijoukkueen toiveita yllä voitettuaan Lauri Kiisken kolmessa erässä. Tamperelaiset kuitenkin veivät muut kaksinpelit ja nelinpelin. TaTS:n naisten joukkue otti myös täyden pistepotin voitettuaan kotonaan GVLK:n 3-0.

Myllypurossa Smash ei antanut HLK:lle mitään mahdollisuuksia. Ensin naisten joukkue vei voiton 3-0 ja perään miehet löivät taululle 4-0 lukemat. Oulussa sen sijaan nähtiin hurja vääntö pisteistä. OVS:n naisten joukkue sai vastaansa HVS:n. Kaksinpelien jälkeen tilanne oli tasan ja voitto ratkaistiin nelinpelissä. Siinä oululaisten Milka-Emilia Pasanen ja Monica Malinen hävisivät ensimmäisen erän 0-6, mutta veivät kaksi seuraavaa 7-6 ja 10-4. Naisten liigan neljännessä ottelussa nousijajoukkue GT avasi kautensa hienosti kotikentällään voitettuaan Smash-Kotkan tasaisen kamppailun jälkeen 2-1.

Tapiolan Tennispuistossa pelattiin Espoon herruudesta. Yleisöä oli löytänyt paikalle kiitettävästi ja tapahtuma oli järjestetty loistavasti. Ottelu alkoi sillä, että kotijoukkue Break Point palkitsi TCT:n hyvästä menestyksestä liigassa. Kentällä nähtiin tasokas kamppailu ja etenkin ykkösten ottelussa Juho Paukku ja Jesper Saarni tarjosivat välillä uskomattomia palloralleja. Kotijoukkue siirtyi kahden ensimmäisen kaksinpelin voitoilla 2-0 johtoon, mutta TCT tuli tasoihin ja pisteet jaettiin lopulta luvuin 2-2.

Päivän viimeisessä liigaottelussa nousijajoukkue Sata isännöi HVS:ää. Kotijoukkueen Harri Heliövaara ja vieraiden Victor Baluda väänsivät huippuottelussa kolme erää. Voitto kirjattiin Baludalle 5-7, 6-3, 10-3. Myös kakkosten ja kolmosten kaksinpelit sekä nelinpeli menivät vieraille ja näin HVS todisti epäilijöille, että se on vahvasti mukana liigan mestaruustaistossa.

Norpe Tennisliiga jatkuu tänään täysillä kierroksilla. Miesten puolella kohtaavat GT ja TCT, HLK ja Smash-Kotka, HVS ja TaTS, JTS ja Break Point sekä Smash ja Sata. Naisten otteluissa vastakkain ovat Smash ja GT, OVS ja GVLK, HLK ja Smash-Kotka sekä HVS ja TaTS. Livestriimiä on tarjolla HVS:n ja TaTS:n otteluista.

Seuraava uutinen: Henri Kontiselle viides… →