Norpe Tennisliiga huipentuu loppuotteluihin lauantaina

22.3.2017  |  00:00

NorpeTennisliigan loppuottelut kaudella 2016-2017 pelataan tulevana lauantaina.Miesten loppuottelussa kohtaavat helsinkiläiset Sata-Tennis ja HVS. Naistenmestaruuskin ratkaistaan helsinkiläisjoukkueiden kesken, kun Itä-HelsinginSmash saa finaalissa vastaansa HVS:n.

Sata hakee ensimmäistä Norpe Tennisliiganmestaruuttaan

Ennakkoasetelmatmiesten loppuotteluun ovat erittäin mielenkiintoiset. Runkosarjan voittaja,itähelsinkiläinen Sata hakee 35-vuotisen historiansa ensimmäistä Norpe Tennisliiganmestaruutta. Suomalaisen tenniksen perinteikkäimpiin seuroihin kiistattakuuluva HVS puolestaan tavoittelee viime kauden pettymyksen jälkeen paluutakultakantaan.

JoulukuussaTalissa pelatussa runkosarjakohtaamisessa Sata oli HVS:aa vahvempi. EeroVasa ja Harri Heliövaara voittivat tuolloin omat kaksinpelinsä. KunHVS:n Emil Ruusuvuoren kukisti nuorten lupausten ottelussa Satan OttoVirtasen, ratkaistiin voittaja nelinpelissä. Siinä Satan kaksikkoHeliövaara / Roope Kailaheimo oli HVS:n duoa Ruusuvuori / AaroPöllänen etevämpi, ja Sata vei koko kamppailun nimiinsä voitoin 3-1.

Sata lähteeloppuotteluun tavoittelemaan historiallista mestaruutta parhaalla mahdollisellamiehistöllä. Joukkueen rankingin mukainen ykköspelaaja on hallitsevasuomenmestari Harri Heliövaara. Joukkue saanee lisäksi finaaliin kovan luokanvahvistukset, kun kentällä nähtäneen myös Eero Vasa (ATP-1102) ja hiljattain18-vuotiaiden suomenmestaruuden voittanut Virtanen. Kolmikon ohella Satankokoonpanossa nähdään mahdollisesti myös kapteeni Kailaheimo ja Olli Penttilä.

Runkosarjankeskinäisessä ottelussa ilman Suomen ykköspelaaja Patrik Niklas-Salmista(ATP-741) pelannneella HVS:lla on loppuottelussa revanssin paikka. Viime kausipäättyi HVS:n osalta karvaaseen pettymykseen, kun runkosarjan kakkosena suoraanvälieriin päässeet helsinkiläiset hävisivät TaTS:lle ja putosivatloppuottelusta. Tämän kauden selkeänä tavoitteena onkin alusta lähtien ollutviime kauden pronssin kirkastaminen finaalissa.

Sata lähteeloppuotteluun runkosarjan voittonsa myötä suosikkina. Tätä mieltä on myös HVS:nkapteeni Saku Siivonen, joka odottaa loppuottelusta hienoa tapahtumaa.Siivonen toivoo, että vastustaja on liiankin latautunut finaaliin.

-Toivottavasti näemme tasaisia ja jännittäviä pelejä. Odotan, että pelaajammeyltävät finaalissa kauden parhaaseen esitykseensä, ja Sata kaatuu taistellen,Siivonen toteaa. 

Siivosenmukaan joukkueen kokoamisessa on haasteita, sillä kaikki välierissä pelanneetpelaajat ovat tällä hetkellä ulkomailla. HVS:n kokoonpano lauantain finaalissaon näin ollen arvoitus. Seuran ykköspelaajan, virolaisen Kenneth Raisman(ATP-690) panos olisi joukkueelle kullanarvoinen, kenties kirjaimellisesti.Lisäksi Kroatiassa pelaamassa olleet Niklas-Salminen ja Ruusuvuori olisivat äärimmäisenkovia vahvistuksia HVS:n mestaruushaaveiden kannalta, mikäli ovatkäytettävissä. HVS:n pelaava miehistö lauantaina löytynee edellä mainittujennimien lisäksi joukosta Pöllänen, Patrick Kaukovalta, Alex Hedmanja Tapio Nurminen.

Smash ennakkosuosikkina naisten loppuotteluun

Naistenfinaalissakin nähdään helsinkiläisjoukkueiden välienselvittely, kun runkosarjanvoittanutta Smashia vastaan asettuu runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut HVS.Joukkueet kohtasivat runkosarjassa 8. tammikuuta, ja tuolloin Smash oliselvästi parempi voitoin 3-0.

Itä-Helsinginylpeys Smash lähteekin naisten loppuotteluun ennakkosuosikkina. Joukkueenykköstykki on kapteeni Piia Suomalainen (WTA-764). Suomen tämän hetkenykköspelaaja on joukkueen tärkein syömähammas mestaruutta tavoiteltaessa.Smashin kakkosase on Mia Eklund (WTA-982), joka lienee myös kentällälauantaina. Eklundin ja Suomalaisen lisäksi Smashin väreissä kentällä saatetaannähdä Hanna Tolonen ja Kristina Parviainen.

HVS:nkapteeni Emma Laine (WTA-794) odottaa loppuottelulta tasaista kamppailuaja hyvätasoista tennistä. Laine sysää ennakkosuosikin paineet runkosarjanvoittaneelle Smashille. Hänen mukaansa HVS:n joukkue on kuitenkin hyvässäiskussa ja valmiina lauantain koitokseen.

– Meillä onäärimmäisen hyvä tiimihenki kentällä ja sen ulkopuolella. Joukkue on hyvässäkunnossa, joten innolla odotamme lauantaita. Mestaruus oli kauden alkaessatavoitteena, eikä se ole muuttunut miksikään, Laine sanoo.

Laineenmukaan HVS:n pelaajatilanne on hyvä, sillä käytettävissä on lauantaina 4-5naista. Viikon lopulla päätettävässä kokoonpanossa voisi ounastella nähtävänLaineen lisäksi ainakin joukkueen tämänhetkisen ykköspelaajan, Yhdysvaltain SabrinaSantamarian (WTA-573). Vahvasti Santamarian tavoin välierissä pelannut nuorivenäläinen Anastasia Kulikova on potentiaalinen ehdokas pelaavaankokoonpanoon. Myös suomalaisen naistenniksen superlupaus Oona Orpanasaattaa olla Smash Clubin kentällä lauantaina.

 

Ainakinmiesten loppuottelua on lauantaina mahdollista seurata livestreamin kautta.Tarkemmat tiedot asiasta viimeistään kokoonpanojen julkistamisen yhteydessäperjantaina.

25.3.2017

Miestenloppuottelu

Sata – HVS klo 15.00

Naistenloppuottelu

Smash – HVS klo 15.30

Lisätietoa: www.tennisliiga.fi

 

Jaa:

Seuraava uutinen: SARJATENNIKSEN (yleinen) NOUSUT… →