Norpe Tennisliiga huipentuu huomenna semifinaaleihin

13.3.2015  |  14:57

Miesten ja naisten Norpe Tennisliigan välierät pelataan tulevana lauantaina. Runkosarjan voittajat saivat valita vastustajansa puolivälierien voittajista. Miesten puolella Grani Tennis valitsi vastustajakseen Smash-Kotkan ja naisten puolella Smash-Tennis valitsi Oulun Verkkopalloseuran. Miesten puolella vastakkain ovat myös runkosarjan kakkonen Smash-Tennis ja kuudenneksi sijoittunut Tampereen Tennisseura. TaTS on osapuolena myös naisten välierässä, jossa se kohtaa Smash-Kotkan.

Grani Tennis vs. Smash-Kotka 

Grani Tennis voitti runkosarjan suvereenilla esityksellä ilman pistemenetyksiä. Se voitti kaikki pelaamansa yhdeksän ottelua voittosuhteella 32-4. Ei siis liene epäselvyyttä, kuka on ennakkosuosikki tässä kamppailussa. Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Smash-Kotka eteni välieriin pitkän kaavan kautta voitettuaan puolivälierässä helsinkiläisen HLK:n ratkaisevan nelinpelin jälkeen 3-2.

GT ja Smash-Kotka kohtasivat runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella helmikuussa silloinkin Kauniaisissa. Kotijoukkueen 3-1 voittoon päättyneessä ottelussa molemmilta puuttui kokoonpanosta kauden avainpelaajia. Smash-Kotka oli liikkeellä ilman Boris Chernovia ja GT:ltä puuttuivat Jaan Fredrik Brunken sekä kovat vahvistukset Jurgen Zopp ja Henri Laaksonen. Siitä huolimatta tuo ottelu tarjoaa lähtökohtia ennakkoarvioille.

Semifinaalissa Brunken lienee taas GT:n kokoonpanossa samoin kauden kaikissa otteluissa voitokkaasti pelannut Panu Virtanen. Tämä kaksikko olikin joukkueen menestyksen takana runkosarjassa. Sen sijaan kolmannen pelaajan nimi sisältää enemmän kysymysmerkkejä. Laaksonen ja Zopp pelasivat kauden aikana molemmat kahdessa ottelussa. Patrik Niklas-Salminen oli mukana neljä kertaa. Heillä kaikilla on kuitenkin kiireitä henkilökohtaisissa kalentereissa, joten nähtäväksi jää, onko joku heistä kokoonpanossa. Jos ei ole, kotkalaisten mahdollisuudet yllätykseen ovat astetta paremmat. Smash-Kotkan kokoonpano lienee tuttu Chernov, Pavel Shchaya-Zubrov ja Ahdin veljekset Ville-Petteri ja Valtteri.

Smash-Tennis vastaan Tampereen Tennusseura 

Miesten toinen välierä on uusinta viime vuodelta. Silloin TaTS kukisti Smashin 3-1 ja eteni aina liigan mestariksi saakka. Asetelma on tälläkin kertaa hyvin samanlainen. Smash oli runkosarjassa viime kauden tapaan parempi luvuin 4-0 ja se sijoittui sarjassa toiseksi, mikä takasi välierään kotiedun. Tamperelaiset olivat jo vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta hyvä loppukausi nosti heidät viimeisenä mukaan kevään mitalipeleihin. Puolivälierässä TaTS voitti viime vuoden finaalin uusinnassa TCT:n 3-1.

Smashin ykköspelaajana pelannee Vladimir Ivanov, joka on pelannut kauden kaikissa otteluissa saldolla 15-3. Myös Mika Kosonen oli mukana joukkueen kaikissa runkosarjan otteluissa. Entinen ammattilaispelaaja Timo Nieminen pelasi noin puolet Smashin kauden otteluista ja olisi varmasti mieluinen vahvistus semifinaaliin.

Tampereen Tennisseuralla vastuu on jakautunut kauden aikana tasaisesti. Liigakonkari Lauri Kiiski on kantanut tähän asti suurimman vastuun ja on myös vahva ehdokas pelaavaan kokoonpanoon välierään. Viime viikonloppuna Suomea Davis Cupissa edustaneet Micke Kontinen ja Henrik Sillanpää eivät runkosarjassa ehtineet pelata montaakaan ottelua, mutta saattavat olla vahvuudessa lauantaina. Jos näin käy, tamperelaiset ovat vahvoilla uusimaan finaalipaikkansa. 

Smash-Tennis vs. Oulun Verkkopalloseura 

Naisten välierässä ylemmän alkulohkon ykkönen ja suoraan välieriin päässyt Smash-Tennis saa vastaansa nousijajoukkueen Oulun Verkkopalloseuran, joka pelasi alemmassa alkulohkossa todella hyvän alkukauden voittaen kuudesta ottelustaan viisi. Puolivälierässä se kukisti Helsingin Lawn-Tennis Klubin luvuin 2-1. Myös Smash pelasi hyvän runkosarjan voittaen sekin viisi ottelua kuudesta. Koska Smash ja OVS pelasivat eri alkulohkoissa, ne eivät ole vielä kohdanneet tämän kauden aikana.

Smash-Tenniksen pelaajat joukkueessa lienevät Piia Suomalainen, Kristiina Parviainen ja Hanna Tolonen. Oululaisten joukkueessa pelannee koko kauden hyvin toiminut parivaljakko Milka-Emilia Pasanen ja Monica Malinen. Ottelusta on lupa odottaa todella tasaista. Jos Smash saa kokoonpanoonsa ykköstähtensä Piia Suomalaisen, lähtee se ennakkosuosikkina finaalipaikan metsästykseen. 

Tampereen Tennisseura vs. Smash-Kotka

Naisten toisessa välierässä Smash-Kotka matkustaa TaTS:n vieraaksi. Kotijoukkue sijoittui ylemmän alkulohkon kakkoseksi paremman eräsuhteen turvin ohi tasapisteissä olleen HVS:n. Alkulohkon esitykset eivät varmasti kuitenkaan täysin miellytä nimekästä tamperelaisjoukkuetta. Smash-Kotka sen sijaan voi olla jo nyt tyytyväinen kauteensa. Viime kauden karsintapaikka vaihtui mitalipeleihin ja joukkue on tällä kaudella hävinnyt vain yhden ottelun. Nälkää silti varmasti riittää vielä.

Runkosarjassa Tampereen Tennisseuraa edustivat Ella Leivo, Roosa Timonen ja Tanja Tuomi. Lauantain pelaava kokoonpano löytyneekin tuosta kolmikosta. Kotkan ykköspelaajan Oona Orpanan kauden tilasto on vakuuttava. Kolmestatoista ottelusta saldona on kaksitoista voittoa. Kakkospelaajan paikalle on tarjolla nuoruutta tai kokemusta, sillä Orpanan lisäksi joukkueessa lienevät Ella Haavisto ja Nina Saarelainen. Tämä ottelupari on ennakkoon niin tasainen, että ennakkosuosikkia ei kannata nimetä.

Miesten ja naisten Norpe Tennisliigan välierät pelataan lauantaina Helsingissä, Kauniaisissa ja Tampereella.

Tennisliigaa voi seurata huomenna netin välityksellä. TaTS-Smash-Kotka ja GT-Smash-Kotka näkyvät osoitteessa klo 16 alkaen http://www.tennisliiga.fi/videot/nettilahetykset-14-3-2015

Jaa:

Seuraava uutinen: Sähköisen Tennislehden ensimmäinen… →