Niklas-Salmiselle uran toinen nelinpelin turnausvoitto ATP Challenger -kiertueella – ”Toivottavasti tästä saa jatkettua momentumia niin kaksin- kuin nelinpeliin”

26.3.2022  |  21:11  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen ja norjalainen Viktor Durasovic juhlivat nelinpelin ATP Challenger -turnausvoittoa Ranskassa.

Loppuottelussa suomalais-norjalaispari sai vastaansa ranskalaisduon Jonathan Eysseric/Quentin Halys. Sijoittamattomien parien finaalitaistosta tuli todellinen syöttönäytös, jossa nelinpelille tyypillisesti olivat esillä ne kuuluisat pienet marginaalit.

Avauserässä ranskalaispari oli kahdessa syöttövuorossa lähellä murtoa, mutta Niklas-Salminen/Durasovic kestivät paineen. Ratkaisu näytti etenevän tie-breikkiin, mutta 6-5 tilanteessa täysin erätapahtumien vastaisesti ottivat Niklas-Salminen ja Durasovic murron vieden erän 7-5. Ennen ratkaisevaa syöttövuoroa olivat ranskalaiset hävinneet vain yhden pisteen syötöissään.

Toisessa erässä vahva syöttötyöskentely jatkui. Kuitenkin ratkaisun makua oli ilmassa 4-3 tilanteessa, mutta Eysseric/Halys selvittivät neljä murtomahdollisuutta. Toisen erän ratkaisu sitten nähtiin tie-breikissä, joka oli suomalaisten ja norjalaisten iloksi täyttä dominointia 25-vuotiailta Niklas-Salmiselta ja Durasovicilta. Turnausvoitto kirjattiin parille erin 7-5, 7-6(1).

– Totta kai tuntuu uskomattomalta! Ensinnäkin en olisi uskonut, että pelaisimme täällä vielä lauantaina ja voittaisimme turnauksen. Pelasimme Viktorin kanssa koko viikon hienosti. Syöttötyöskentelyhän se finaalinkin ratkaisi. Onnistuimme vaihtelemaan syöttöjemme suuntia, mikä oli tosi tärkeää, ja sitten verkolta olimme tarpeeksi teräviä sekä hereillä,  sanoi Niklas-Salminen.

Yli vuoden takaisen ranneleikkauksen myötä ja sen jälkeisten vaikeiden aikojen jälkeen on Niklas-Salmisen rankingit (kaksinpelin ATP-767 ja nelinpelin ATP-652) tippuneet. Suomalainen käytti tällä viikolla viimeistä kertaa suojattua rankingsijoitustaan, jonka avulla he ylipäätään pääsivät nelinpelin mukaan.

– Tosi hyvään paikkaan tuli siis tämä onnistuminen ja olen erittäin iloinen sekä ylpeä meidän tekemisestämme. Toivottavasti tästä saa jatkettua momentumia niin kaksin- kuin nelinpeliin.

– Erityisen tästä turnausvoitosta tekee sen ottaminen juurikin Viktorin kanssa, sillä olemme todella hyviä ystäviä ja tunteneet toisemme jo 12-vuotiaista asti.

Niklas-Salminen suuntaa seuraavaksi kohti Egyptiä, jossa pelaa ITF-turnauksen ensi viikolla.

ATP CHALLENGER 90 | RANSKA

Turnausvoitto on Niklas-Salmisen uran toinen haastajakiertueella. Ensimmäinen tuli Harri Heliövaaran kanssa 2019 Australiassa. Durasovicille turnausvoitto oli ensimmäinen Challenger-tasolla. Nyt tamperelaislähtöisellä pelaajalla on tilillään kaksi Challenger- ja 14 ITF-turnausvoittoa nelinpelissä sekä yksi kaksinpelin ITF-turnausvoitto.

Jaa:

Seuraava uutinen: Venla Ahti mukaan… →