Niklas-Salminen taipui loppuottelussa

25.8.2019  |  14:29  |  Raportit

Juan Manuel Cerundolo ja Patrik Niklas-Salminen

Patrik Niklas-Salmisen, 22, oli taipuminen Helsingin ammattilaisturnauksen loppuottelussa sunnuntaina.

Niklas-Salminen (ATP-570) kohtasi loppuottelussa niin ikään vasenkätisen Argentiinan 17-vuotiaan Juan Manuel Cerundolon (ATP-674). Pitkiä palloralleja nähtiin heti ottelun alussa useita ja asetelma oli myös selvä: suomalainen pyrki hyökkäämään ja argentiinalainen asettui kauaksi takarajan taakse. Cerundolon varmuus toi argentiinalaiselle edun ja hän etenikin erävoittoon 6-2. Toisen erän alussa Niklas-Salmisen tehdessä virheitä näytti siltä, että Cerundolo karkaa turnausvoittoon. Toisin kuitenkin kävi suomalaisen taistellessa tiensä 3-3 tilanteeseen. Tässä vaiheessa nähtiin kaksi pitkää peliä, jotka kääntyivät molemmat argentiinalaiselle. Tästä ei Niklas-Salminen enää noussut, vaan mestaruus kirjattiin Cerundololle erin 6-2, 6-3.

– Vastustaja pelasi erittäin tasaisesti ja eikä tehnyt tyhmiä virheitä. Hän käytti koko kenttää hyväkseen – voimakkaita yläkierteitä ja pysäytyslyöntejäkin sekä ohitti minut verkolta hyvin. Isommalla pelillä yritin horjuttaa häntä, mutta se ei tällä kertaa toiminut toivomallani tavalla, kommentoi Niklas-Salminen.

TULOKSET

Niklas-Salminen kärsi alkuvuoden käsivammasta, joka piti hänet poissa pelikentiltä useita kuukausia. Tänä vuonna hän on kuitenkin onnistunut jo voittamaan kaksi nelinpeliturnausta ITF-tasolla sekä nyt tuli finaalipaikka kaksinpelissä. Niklas-Salminen on urallansa voittanut yhden kaksinpeliturnauksen ITF-tasolla viime vuonna Kiinassa, joka oli palkintoarvoltaan 25,000 dollaria. Nelinpelissä mestaruuksia on 13 tällä tasolla.

– Totta kai tuntuu hyvältä pitkästä aikaa päästä finaalikierrokselle kaksinpelissäkin. Tässä on ollut kaikenlaista ja nyt oli hienoa onnistua. Tampere Openissa pelasin jo todella hyvin, joten nyt oli todella mukava onnistua, päätti Niklas-Salminen.

Seuraavaksi suomalainen pitää treeniviikon, jonka jälkeen on luvassa kovien kenttien turnaus Portugalissa. Niklas-Salminen nähdään maajoukkueen riveissä syyskuun 13. ja 14. päivä, kun Suomi kohtaa Itävallan Espoo Metro Areenalla.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Finnish… →