Niklas-Salminen puolivälieriin ja Kaukovalta/Vasa sekä Huurinainen/Sarpola välieriin Hyvinkäällä

8.8.2018  |  19:06  |  Raportit

Keskiviikkona pelattiin miesten kaksinpelin toinen kierros ja nelinpelin puolivälierät $15,000 ITF-turnauksessa, WIP Tennis Openissa, Hyvinkäällä. Suomalaisista jatkopaikat lunastivat Patrik Niklas-Salminen ja kaksikot Patrick Kaukovalta/Eero Vasa ja Sami Huurinainen/Masi Sarpola.

Niklas-Salminen ei antanut Hietarannan yllättää

Kaksinpelissä suomalaisista olivat jatkossa Patrik Niklas-Salminen (ATP-578) ja Roni Hietaranta – suomalaiset kohtasivat tänään toisensa Hyvinkään Urheilupuiston massakentillä.

Syksyllä 17-vuotta täyttävä Porsche Junior Team Finlandin Roni Hietaranta karsi tiensä upeasti pääsarjaan kahden voiton turvin. Pääsarjan ensimmäisen kierroksen voitto Aleksi Tuukkasesta toi mukanaan myös uran ensimmäisen ATP-pisteen. Hietaranta pyrki haastamaan 21-vuotiasta hienoa kautta pelaavaa Niklas-Salmista, mutta tänään ei kokeneempi suomalainen antanut yllättää itseään. Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Niklas-Salminen eteni kahdeksan parhaan joukkoon eräluvuin 6-3, 6-3.

– Todella hyvä fiilis, kun selvitin karsinnat tyylillä ja ensimmäisen ATP-pisteen saaminen on myös loistava juttu. Tänään pelasin ihan hyvän matsin Patin kanssa, hän on hyvässä vireessä tällä hetkellä, Hietaranta kertoi kaksinpeliurakastaan.

Roni Hietaranta, kuva: Toni Rintala

Niklas-Salminen kohtaa huomisessa puolivälierässään lupaavan 17-vuotiaan brittiläisen George Loffhagenin (ATP-889), joka voitti avauskierroksella Otto Virtasen 6-2, 6-1 ja tänään toisella kierroksella ruotsalaisen Christoffer Solbergin 6-4, 6-2. Ottelu pelataan klo 15:00.

– Pari matsia oon nyt saanut hoidettua täällä Hyvinkäällä. Täällä on kiva pelata, tykkään tästä ympäristöstä ja hyvin on myös porukkaa ollut katsomassa. Suomessa tulee pelattua sen verran vähän, että on hienoa pelata tällaisia kisoja ja nähdä ihmisiä seuraamassa suomalaisten otteita. Hyvin on kulkenut ja itseluottamus on myös hyvällä tasolla. Huomenna on kova kaveri vastassa, joten pitää pelata hyvin, Niklas-Salminen kommentoi.

Kaukovalta/Vasa ja Huurinainen/Sarpola neljän parhaan joukkoon

Nelinpelin puolivälierissä oli suomalaisvärejä useassa ottelussa, kun jatkossa olivat kaksikot Patrick Kaukovalta/Eero Vasa, Otto Virtanen/Panu Virtanen, Sami Huurinainen/Masi Sarpola ja Roni Hietaranta/Karl Kiur Saar (EST).

Välieriin selviytyivät Kaukovalta ja Vasa, kun he saivat luovutusvoiton Virtasilta. Kaukovalta ja Vasa olivat myös viime viikolla Kaarinan ITF-turnauksessa välierissä. Heidän lisäksi Huurinainen/Sarpola menivät neljän parhaan joukkoon.

Nelinpelin puolivälierät
Patrick Kaukovalta/Eero Vasa – [1] Virtanen/Virtanen W/O
Sami Huurinainen/Masi Sarpola – Patrick Mayer/Lukas Ollert (GER) 7-6, 5-7, 10-6
Roni Hietaranta/Karl Kiur Saar – Philip Bachmaier/Peter Goldsteiner (AUT) 6-3, 4-6, 6-10
Lorenzo Bocchi (ITA)/Nathan Seateun (FRA) – [2] Karl Friberg/Sam Taylor (SWE) 6-4, 3-6, 10-8

Kaukovalta ja Vasa kohtaavat huomisessa välieräottelussaan kello 16:30 itävaltalaisparin Philip Bachmaier/Peter Goldsteiner, jotka voittivat Hietarannan ja Saarin. Huurinainen/Sarpola pelaavat finaalipaikasta Bocchi/Seateun kaksikkoa vastaan samaan aikaan.

HYVINKÄÄN TURNAUKSEN KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta/Vasa ja Huurinainen/Sarpola… →