Kaukovalta/Vasa ja Huurinainen/Sarpola kohtaavat nelinpelin loppuottelussa – Niklas-Salminen eteni välieriin

9.8.2018  |  21:36  |  Raportit

Villin kortin turnaukseen saaneet Masi Sarpola ja Sami Huurinainen ovat vakuuttaneet otteluissaan

Hyvinkään $15,000 ITF-turnauksessa oli erittäin onnistunut suomalaispäivä. Huomenna päästään nauttimaan harvinaisesta tilanteesta, kun nelinpelin loppuottelussa kohtaavat suomalaisparit Patrick Kaukovalta/Eero Vasa ja Sami Huurinainen/Masi Sarpola. Myös Patrik Niklas-Salminen taisteli tiensä kaksinpelin välieriin.

Nelinpelin finaalissa kohtaavat suomalaisparit Kaukovalta/Vasa ja Huurinainen/Sarpola

Nelinpelin välierät tarjoilivat suomalaisille paljon ilonaihetta, kun molemmat jatkossa olleet suomalaisparit voittivat ottelunsa ja etenivät näin loppuotteluun.

Viime viikolla Kaarinan ITF-turnauksessa välierissä olleet Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa pelasivat upean välieräottelun itävaltalaisparia Philip Bachmaieria ja Peter Goldsteineria vastaan. Suomalaiset ottivat molemmissa erissä tarvittavat murrot ja ottivat voiton erin 6-3, 6-4.

– Saimme hyvän alun tänään ja siitä se lähti kulkemaan hyvin. Toisen erän alussa emme olleet terävillämme, mutta saimme tsempattua itsemme mukaan. Meillä on nyt kulkenut hyvin – emme ole pelanneet yhdessä hirveän paljon, mutta USA:ssa olemme tahoillamme treenanneet paljon nelinpeliä. Huomiseen loppuotteluun lähdemme voittavin fiiliksin, kommentoivat Kaukovalta ja Vasa.

Eero Vasa syöttää ja Patrick Kaukovalta tarkkana verkolla

Toisessa välierässä villin kortin turnaukseen saaneet 36-vuotias Sami Huurinainen ja 19-vuotias Masi Sarpola jatkoivat upeiden otteidensa esittämistä. Parivaljakon yhteispeli on toiminut heti alusta alkaen – yhteispelin toimivuuden juuret yltävät yli kymmenen vuoden taakse Jyväskylään, jossa Huurinainen valmensi Sarpolaa. Tänään Huurinainen/Sarpola voittivat tiukasti kolmessa erässä Lorenzo Bocchin (ITA) ja Nathan Seateun (FRA) 7-5, 5-7, 10-6.

– Oli vaihteleva matsi. Aloitimme vahvasti, mutta sitten toisessa erässä otteemme vähän lipsahti. Nelinpelissä asiat ovat pienestä kiinni, vastustajamme olivat varmoja. Meillä on ollut kivaa kentällä ja homma toimii. Aina lähdemme voittamaan otteluita, niin myös huomenna, tyytyväiset Huurinainen/Sarpola kertoivat.

Nelinpelin loppuottelu Kaukovalta/Vasa ja Huurinainen/Sarpola pelataan Hyvinkään Urheilupuistossa perjantaina kello 16:30.

Niklas-Salminen taisteli tiensä välieriin kolmessa tunnissa

Patrik Niklas-Salmisen (ATP-578) vahvat otteet jatkuivat myös tänään Hyvinkäällä. Niklas-Salminen kohtasi puolivälierissä 17-vuotiaan Iso-Britannian tenniksen tulevaisuuden lupauksen George Loffhagenin (ATP-889). Yleisöllä oli lupa odottaa tasaista ja fyysistä kamppailua ja sen pelaajat myös tarjosivat.

Ensimmäinen erä kesti jo itsessään puolitoista tuntia ja sen otti suomalainen 7-6. Toisessa erässä Loffhagen otti ottelun hallintaansa ja vei sen vakuuttavasti 6-1. Kolmanteen erään Niklas-Salminen keräsi itsensä ja otti sen heti alusta alkaen hallintaansa syöttönsä ja kämmenlyöntinsä turvin. Lopulta tulostaululle kirjattiin 21-vuotiaan suomalaisen voittolukemat 7-6, 1-6, 6-2.

– Vaikeuksien kautta voittoon, todellinen taisteluvoitto. Sain hyvin koottua itseäni toisen erän notkahduksen jälkeen. Hieno on jatkaa pelejä huomenna ja olla semifinaalissa taas. Katsotaan mihin rahkeet riittävät huomenna ykköseksi sijoitettua ranskalaista vastaan – hyvin pitää pelata se on varmaa, Niklas-Salminen kommentoi.

Patrik Niklas-Salmisen syöttö on ollut vastustajien kiusana läpi viikon

Huomisessa välierässä kolmanneksi sijoitettu Niklas-Salminen kohtaa ykköseksi sijoitetun ranskalaisen Laurent Rochetten (ATP-553) noin klo 14:30. Kello 13:00 ensimmäisessä välierässä kohtaavat viime viikon Kaarinan turnauksen voittanut ja nyt neljänneksi sijoitettu ruotsalainen Gustav Hansson (ATP-644) ja toiseksi sijoitettu tsekkiläinen Michal Konecny (ATP-580).

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 32/2018 – →