Niklas-Salminen loppuotteluun Kaarinan $15,000 ITF-turnauksessa

3.8.2018  |  19:10  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen tavoittelee huomenna uransa toista kaksinpelin ammattilaisturnauksen voittoa, kuva: Jussi Vanto / Admares Open

Toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen (ATP-578) on edennyt Kaarinan $15,000 ITF-turnauksen, Admares Openin, kaksinpelin loppuotteluun voittamalla neljänneksi sijoitetun virolaisen Vladimir Ivanovin (ATP-791) 6-3, 6-2.

Vahvalla syöttöpelillään läpi turnauksen ihastuttanut Niklas-Salminen jatkoi myös välierissä tehokkaan syöttönsä ja kämmenlyöntinsä hyödyntämistä. Tämän päiväisessä ottelussa suomalainen iski seitsemän läpisyöttöä. Matkalla finaaliin Niklas-Salminen ei ole hävinnyt erääkään.

– Alussa molemmat tekivät vähän helppoja virheitä. Minullakin oli useita breikkipalloja ensimmäisen erän alussa, mutta sain otettua murron vasta erän puolivälissä. Siitä oikeastaan sain hallinnan ja syötön kautta pystyin hallitsemaan peliä. Toisessa erässä sain jo murron heti alussa, niin se helpotti tekemistä, Niklas-Salminen kommentoi.

Huomisessa loppuottelussa Kaarinan Aktia Arenalla kello 12:00 Niklas-Salminen kohtaa kolmanneksi sijoitetun ruotsalaisen Gustav Hanssonin (ATP-645), joka voitti välierässään ykköseksi sijoitetun ranskalaisen Laurent Rochettin (ATP-555) 2-6, 7-5, 6-3. Finaalivastustajaansa Niklas-Salminen kommentoi seuraavasti:

– Tänään löin hänen kanssaan hieman, mutta en ole nähnyt hänen kilpapelejään. Täällä on oma peli sujunut hyvin, niin omien vahvuuksien kautta lähden rakentamaan.

Niklas-Salminen tavoittelee uransa toista kaksinpelin ammattilaisturnauksen voittoa. Ensimmäinen tuli Kiinan Luanissa järjestetyssä $25,000 ITF-turnauksessa viime toukokuussa.

KAAVIOT

Ahdin ottelut päättyivät puolivälieriin Savitaipaleella

Savitaipaleen $15,ooo ITF-turnauksen puolivälierissä oli mukana yksi suomalainen, kun turnauksen yllättäjä Venla Ahti taisteli pääsystä neljän parhaan joukkoon.

Ahti pääsi kaksinpelin pääsarjaan pienen takaportin kautta, kun hänelle myönnettiin Lucky Loser -paikka vetäytymisen myötä. 17-vuotias kotkalainen yritti tänään kaikkensa, mutta hänen oli taipuminen neljänneksi sijoitetulle venäläiselle Angelina Zhuravlevalle (WTA-713) suoraan kahdessa erässä 0-6, 0-6. Zhuravleva tiputti aiemmilla kierroksilla jatkosta suomalaiset Mariella Minettin ja Oona Orpanan.

Matkalla kahdeksan parhaan joukkoon Ahti otti kaksi komeaa kolmen erän voittoa – ensin hän voitti venäläiskarsijan Valeriya Denisenkon 5-7, 6-1, 6-3 ja toisella kierroksella kaatui kuudenneksi sijoitettu australialainen Angelique Svinos (WTA-945) liki kolme tuntia kestäneessä ottelussa eräluvuin 5-7, 7-5, 6-4. Kyseessä oli vasta Ahdin kolmas ITF-ammattilaisturnaus.

Huomenna Savitaipaleella pelataan kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu.