Niklas-Salminen ja Virtanen juhlivat nelinpelin ITF-turnausvoittoa Talissa

17.8.2018  |  17:22  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen, päätuomari Rikhard Grahn, Hermanni Tiainen ja Ilari Vesanen

Helsingin $15,000 ITF-turnauksen nelinpelifinaalissa kohtasivat suomalaisparit Patrik Niklas-Salminen/Otto Virtanen ja Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen. Niklas-Salminen ja Virtanen juhlivat lopulta turnausvoittoa eräluvuin 6-3, 6-3.

Turnaukseen villin kortin saaneet Tiainen ja Vesanen olivat viikon yllättäjät. He voittivat matkalla finaaliin puolivälierissä kolmanneksi sijoitetun ruotsalaisparin Karl Friberg/Sam Taylor 6-3, 6-3 ja välierissä ykköseksi sijoitetun kaksikon Vladimir Ivanov (EST)/Fred Simonsson (SWE) 6-4, 6-3. Toiseksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Virtanen voittivat kahdeksan parhaan joukossa Esteban Brunan (CHI) ja Joe Cooperin (GBR) 6-1, 6-2 ja välierissä Roni Hietarannan ja Karl Kiur Saarin (EST) 6-1, 6-4.

Loppuottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien parien pitäessä syöttövuoronsa muutamista breikkipalloista huolimatta. Tilanteessa 3-3 Niklas-Salminen ja Virtanen onnistuivat murtamaan Vesasen syötön ja 5-3-tilanteessa he sinetöivät erän itselleen murtamalla Tiaisen syötön.

Toisessa erässä upean viikon pelanneet Tiainen ja Vesanen tekivät kaikkensa, mutta eivät saaneet enää horjutettua vahvasti syöttäneitä Niklas-Salmista ja Virtasta. Loppulukemiksi kirjattiin 6-3, 6-3.

– Hyvä viikko, tasaisesti pelattiin kaikissa otteluissa. Ei taidettu hävitä yhtään syöttövuoroa – molempien syöttö kulki erittäin hyvin. Oli hyvä fiilis pelata yhdessä, katsotaan jos satumme vielä samoihin kisoihin, niin saatamme pelata uudemmankin kerran parina, kertoivat Niklas-Salminen/Virtanen.

Tiainen ja Vesanen eivät olleet koskaan aikaisemmin yltäneet ammattilaisturnauksen välieriin. Pari olikin tyytyväinen viikkoonsa kokonaisuudessaan. He saavat finaalipaikkansa ansiosta ATP-nelinpelirankingin.

– Tämä oli paras kesän kolmesta kisastamme. Kokonaisuudessaan upea turnaus, emme voi olla missään nimessä pettyneitä. Toki olisimme toivoneet, että olisimme pystyneet pelaamaan paremmin finaalissa. Aiomme pelata jatkossakin yhdessä, marraskuussa pelaamme Helsingin ITF-turnauksessa ja mahdollisesti myös ennen sitä jossain ITF-turnauksissa, Tiainen/Vesanen kommentoivat.

Nelinpelin turnausvoitto ITF-tasolla oli Virtasen uran ensimmäinen ja Niklas-Salmisen tämän vuoden kuudes sekä uran kymmenes. Niklas-Salminen on voittanut tänä vuonna myös yhden ITF-turnauksen kaksinpelissä. Virtanen tavoittelee puolestaan uransa ensimmäistä kaksinpelivoittoa huomenna Karl Fribergia (ATP-852) vastaan Talin Tenniskeskuksella kello 13:00.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen kärsi tappion… →