Niklas-Salminen ja Virtanen etenivät puolivälieriin SM-kilpailuissa

25.6.2020  |  16:17  |  Raportit

Naisten kaksinpelin toisen kierroksen tavoin (lue lisää), ei myöskään miesten kaksinpelin toisella kierroksella nähty suurempia yllätyksiä. Ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) ja kolmanneksi sijoitettu Otto Virtanen johdattivat pelaajarintamaa kohti puolivälieriä. Miesten kaksinpelin puolivälierät pelataan perjantaina klo 12:00 Talin Tenniskeskuksen ulkokentillä.

Alla ovat puolivälieräparit:

[1] Patrik Niklas-Salminen, HVS – Aleksi Löfman, HVS
[3] Otto Virtanen, HVS – Roni Hietaranta, HVS
[4] Eero Vasa, ÅLK – [8] Patrick Kaukovalta, HVS
Leevi Säätelä, HVS – Santtu Leskinen, TVS

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Kotiseura HVS-Tenniksen pelaajat vahvasti edustettuina puolivälierissä

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä järjestäjäseura HVS-Tennis voi olla tyytyväinen pelaajiensa edesottamuksiin SM-kilpailuissa, sillä peräti kuusi helsinkiläisseuran pelaajaa esiintyy puolivälierässä.

Yläkaavion puolella ykkössijoitettu Patrik Niklas-Salminen (HVS) jatkoi voittojen tiellä. Toisen kierroksen ottelu Iiro Vasaa (ÅLK) vastaan oli kovasti odotettu ja spekuloitu kohtaaminen, jossa nuori ja juniorikentillä hyvin pärjännyt Vasa yritti horjuttaa nykyistä maajoukkuepelaaja ja Suomen rankingin kakkospelaajaa. Ottelussa nähtiin useita hyviä palloralleja ja molemmat pelaajat väläyttelivät omaa osaamistaan. Kuitenkin Niklas-Salmisen peruspelaaminen ja osaaminen tiukoissa tilanteissa toi ottelun hänelle erin 6-2, 6-4.

– Tänään oli selvästi parempaa ja tasaisempaa pelaamista itseltäni kuin eilen. Jälleen syötin hyvin, mikä pohjusti minulle useita pisteitä. Iiro on todella hyvä ja lupaava pelaaja, joka ei antanut tänään mitään ilmaiseksi. Eroa syntyi tänään syöttötyöskentelyssä ja sitten tiukoissa paikoissa pystyin tekemään tarvittavan eron, kommentoi Niklas-Salminen.

Niklas-Salmista vastaan puolivälierissä asettuu sijoittamaton Aleksi Löfman (HVS, kuvassa), joka tiputti jatkosta kuudenneksi sijoitetun ja hallitsevan ulkokenttien pronssimitalistin Ville-Petteri Ahdin (Smash-Kotka) 6-2, 6-4. Yläkaavion toisessa puolivälierässä kohtaavat odotetusti neljänneksi sijoitettu Eero Vasa (ÅLK) ja kahdeksanneksi sijoitettu Patrick Kaukovalta (HVS). Kumpikin pelaajista onnistui pakenemaan tukalaa hellettä nopeilla voitoilla: Vasa kukisti Juho Kantolan (TTS) 6-2, 6-3 ja Kaukovalta Peetu Pohjolan (TaTS) 6-3, 6-1.

Alakaaviossa kolmossijoitettu Otto Virtanen (HVS) kohtasi Aaro Pölläsen (HVS). Ensimmäinen erä meni helpohkosti Virtaselle luvuin 6-1. Toisesta erästä tuli huomattavasti tasaisempi ja sen ratkaisu nähtiin tilanteessa 4-4. Pölläsen syöttäessä sai Virtanen murtopallon, jossa nähtiin todella taidokas suoritus – Pölläsen ollessa verkolla suoritti Virtanen selkä verkkoon päin lyönnin jalkojensa välistä, joka ohitti Pölläsen. Tämän murron turvin kolmossijoitettu Virtanen tuli ja syötti ottelun itselleen erin 6-1, 6-4.

– Tänään pelasin paremmin kuin eilen. Syöttöni toimi erinomaisesti ja peruspeli pysyi myös kasassa. Sitten se toisen erän ratkaisulyönti, jalkojen välistä ohitus, oli kyllä maistuva, kertoi tyytyväinen Virtanen.

Virtanen kohtaa puolivälierässä Roni Hietarannan (HVS), joka kukisti viidenneksi sijoitetun Masi Sarpolan (HVS) 6-1, 6-4. Toisessa alakaavion puolivälierässä kohtaavat Leevi Säätelä (HVS) ja karsinnoista pääsarjaan ponnistanut Santtu Leskinen (TVS). Säätelä onnistui jatkamaan vahvoja otteitaan eilisen upean voiton jäljiltä, hän tiputti avauskierroksella jatkosta hallitsevan mestarin Harri Heliövaaran (Sata). Toisella kierroksella Säätelän pelivireen sai kokea Saska Huttunen (TaTS) luvuin 6-4, 7-6. Leskinen puolestaan kaivoi voiton Oskar Antinheimoa (HVS) vastaan kolmessa erässä 4-6, 6-3, 6-1.

– Ensimmäinen erä tuli tänään itselleni aika helposti, sillä Masi oli aika tahmeessa. Toisen erän alussa Masi paransi ja oli päästä karkuun, mutta sain otettua tärkeät pisteet. Voitonavain oli henkinen kantti ja onnistuin olemaan läpi ottelun positiivinen, sanoi Hietaranta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nelinpelien avauskierrokset takana… →