Niklas-Salminen: ”En uskonut, että tulisin sellaista fiilistä ja tunnelmaa ikinä kokemaan”

21.1.2024  |  07:00  |  Ennakot

26-vuotias Patrik Niklas-Salminen kertoo takanaan olevan hyvä pre-season ja kroppa on terveenä sekä valmiina kauden koitoksiin. Yksi alkuvuoden kohokohdista on tuleva maaottelu Portugalia vastaan Turussa 2.-3.2.

Tamperelaislähtöisen pelaajan kausi alkoi kahdella välieräpaikalla Challenger-kiertueella yhdessä latvialaisen Mikelis Libietisin kanssa.

”Vire on tuntunut hyvältä; pari välieräpaikkaa ja hyviä matseja alle heti alkuvuoteen. Harmittavasti on tie katkenut ennen finaaleja, mutta tosi hyvä on ollut saada matseja alle ennen Davis Cupia.”

Tälle kaudelle Niklas-Salmisella ei ole vakioparia, vaan alkukauden aikana on luvassa kokeiluja eri pelaajien kanssa.

”Viime kaudella olin tiiviisti yhden kanssa (Bart Stevens) ja nyt haluan kokeilla eri pelaajien kanssa. Jos sieltä löytyy joku, jonka kanssa toimii ja haluaa jatkaa pidempään, niin sitten katsotaan sitä.”

HVS-Tennistä edustava pelaaja ja Erik Hakkaraisen valmennettava ylsi viime vuonna jo parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla lukemaan 95. Tällä hetkellä sijoitus on 126.

”Tavoitteena on nousta takaisin TOP100, päästä pelaamaan Davis Cupissa ja loppukaudesta grand slameissa”, avasi Niklas-Salminen kauden tavoitteitaan.

TOP3-maajoukkuemuistojen voimalla kohti tulevaa maaottelua

Niklas-Salminen on kuulunut maajoukkueen riveihin jo vuodesta 2016 lähtien. Vuoteen 2022 kaksinpeliuransa lopettanut pelaaja on kirjauttanut maajoukkuepaidassa voitto-tappiotilastoikseen kaksinpelissä 2/4 ja nelinpelissä 2/3.

Paljon nähnyt ja kokenut Niklas-Salminen nostaa kolme hetkeä parhaiksi muistoikseen maajoukkueessa.

”Ensimmäisenä tulee mieleen, ja on varmasti yksi parhaista muistoistani, kun pelasin Dominic Thiemiä vastaan Espoo Metro Areenassa 2019. Se oli tosi hieno kokemus. Silloin pelasin vielä singeliä ja nuorena poikana sain maailmantähden vastaan kotikentällä, niin siinä oli tosi hyvä tunnelma. Se on ja tulee jäämään aina mieleeni.”

Toinen kokemus on viimeisimmästä maajoukkureissusta, eli historiallinen neljän parhaan joukkoon yltäminen Málagassa.

”Se voitonhetki Kanadasta. En ole ikinä ollut vastaavassa huutomyrskyssä. Täysin ainutlaatuinen hetki ja fiilis ihan älytön.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Myös kolmas muisto osuu viime vuoteen: Suomen ja Argentiinan väliseen MM-karsintaotteluun, joka avasi tien Davis Cup Finalsiin.

”Se oli ensimmäinen kerta miesten maajoukkueelle yltää MM-kisoihin, ikimuistoinen ja historiallinen hetki.”

Mikä on paras?

”Kyllä se on Kanadan voitonhetki. En uskonut, että tulisin sellaista fiilistä ja tunnelmaa ikinä kokemaan.”

Miesten maajoukkue pelaa Portugalia vastaan Gatorade Centerissä Turussa 2.-3.2. Tutustu tapahtumasivuun täältä ja hanki lippusi täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 4/2024 – →