Niklas-Salminen, Ahti, Kaukovalta ja Virtanen jatkoon Kaarinan ITF-turnauksessa

31.7.2018  |  20:44  |  Raportit

Ville-Petteri Ahti kiitti villistä kortista komealla voitolla Kaarinassa. Kuva: Jussi Vanto / Admares Open

Kaarinan $15,000 ITF-turnauksessa nähtiin hienoja suomalaisotteita kaksinpelissä, kun peräti neljä suomalaispelaajaa selviytyi toiselle kierrokselle. Myös Savitaipaleella naisten ITF-turnauksen kaksinpelissä nähtiin suomalaisvoittaja.

”Toinen ATP-pisteeni – pelaan hyvällä itseluottamuksella tällä hetkellä”

Kaarinassa pelattiin kaksinpelin ensimmäisen kierroksen ottelut loppuun tiistaina. Päivän aikana nähtiin neljän suomalaisen juhlivan kaksinpelissä.

Ensimmäisessä ottelussa Otto Virtanen tavoitteli voittoa, mutta joutui tunnustamaan hollantilaisen Bart Stevensin (ATP-1925) varmemmakseen eräluvuin 4-6, 3-6. Panu Virtanen asteli seuraavaksi kentälle ja hän huudatti yleisöä tuomalla voiton kotiin – ranskalaisen Nathan Seateun (ATP-1413) oli taipuminen eräluvuin 6-2, 6-2.

Alkuiltapäivän otteluissa kahdella pääkentällä nähtiin saman aikaisesti Patrick Kaukovalta ja villin kortin turnaukseen saanut Ville-Petteri Ahti. Molemmat hävisivät ensimmäiset erät, mutta osoittivat taistelijan luonteensa viemällä kaksi seuraavaa erää. Kaukovalta voitti hollantilaisen Mats Hermansin (ATP-1465) 3-6, 6-2, 6-3 ja Ahti kuudenneksi sijoitetun itävaltalaisen Peter Goldsteinerin (ATP-858). Ahti oli ottelunsa jälkeen erittäin tyytyväinen.

– Ensinnäkin kiitokset villistä kortista. Hyvä voitto. Ihan ok alku, mutta en saanut hyödynnettyä breikkipallojani. Toisessa erässä alkoi kääntymään ja pystyin jopa hallitsemaan ottelua.  Tämä on toinen ATP-pisteeni – pelaan hyvällä itseluottamuksella tällä hetkellä.

Toiseksi sijoitettu Patrik Niklas-Salminen päätti suomalaispelaajien hienon kaksinpelipäivän tuomalla voiton kotiin ruotsalaisesta Christoffer Solbergista (ATP-1386) 6-2, 6-4.

– Kun sain ensimmäisen breikin, niin alkoi kulkemaan. Ensimmäinen peli on aina vaikea, mutta voitto on voitto. Ihan hyvältä tuntui ja tästä on myös hyvä jatkaa.

Patrik Niklas-Salminen, kuva: Jussi Vanto

Nelinpelissä Virtasten veljesten oli taipuminen avauskierroksella, mutta kaksikko Kaukovalta/Eero Vasa ottivat hienon voiton Philip Bachmaierista (AUT) ja Justin Robertsista (BAH) luvuin 7-6, 6-2.

KAAVIOT

Katso myös upeita pelikuvia turnauksen Facebook-sivuilta.

Venla Ahti kiitti Lucky Loser -paikastaan voitolla

Myös Savitaipaleella oli kiireinen kilpailupäivä – päivän aikana nähtiin viisi suomalaispelaajaa kentillä.

Kaksinpelissä kotkalainen Venla Ahti kantoi yksinään sinivalkoisia värejä. Ahti karsiutui kaksinpelin karsinnan viimeisellä kierroksella, mutta sai onnekseen Lucky Loser -paikan turnaukseen. Ahti kiitti paikasta voitolla, kun hän taisteli voiton venäläisestä karsijasta Valeriya Denisenkosta luvuin 5-7, 6-1, 6-3.

– Kaksinpeli lähti tänään onneksi rullaamaan jo melko hyvin eilisen epävarman ottelun jälkeen. Oli todella mukavaa saada toinen tilaisuus ja mielestäni käytin sen hyvin, Ahti kommentoi otteluaan.

Nelinpelin puolella suomalaiset kunnostautuivat oikein toden teolla, kun voittoja juhlittiin kolmessa eri otteluparissa. Alexandra Anttila ja Emmanuelle Girard voittivat Yarden Aklerin (ISR) ja Angelique Svinosin (AUS) 6-1, 6-4, Ahti/Ella Haavisto kukisti duon Ksenia Kolesnikova (RUS)/Blanca Puig Caballero luvuin 6-4, 7-6 sekä Mariella ja Martina Minetti tuulettivat 6-3, 6-2 -voittoa meksikolaisista Raffaela Alhachista ja Ximena Kompalkasta.

KAAVIOT

Huomenna useita suomalaispelaajia molemmilla paikkakunnilla

Kaarinan ja Savitaipaleen massakentillä nähdään huomenna useita suomalaispelaajia tavoittelemassa voittoja. Alla otteluaikataulut:

Suomalaismiesten ottelut Kaarinassa
Kaksinpelin 2. kierros
Patrick Kaukovalta – [5] Eduardo Dischinger (BRA) | klo 11:00
Panu Virtanen – [7] George Loffhagen (GBR) | noin klo 12:30
Patrik Niklas-Salminen – Mika Kosonen | noin klo 14:00
Ville-Petteri Ahti – Ettore Capello | noin klo 14:00

Nelinpelin puolivälierät
Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen –  Patrick Kaukovalta/Eero Vasa | aikaisintaan klo 15:00
Roni Rikkonen/Mikko Rouvala – [4] Kristofer Siimar/Mattias Siimar (EST) | aikaisintaan klo 16:30

Suomalaisnaisten ottelut Savitaipaleella
Kaksinpelin 1. kierros
Ella Haavisto – Alexandra Anttila | noin klo 11:30
Oona Orpana – Kerstin Pecks (AUT) | aikaisintaan klo 13:00
Mariella Minetti – Angelina Zhuravleva (RUS) | aikaisintaan klo 13:00
Piia Suomalainen – Sydney Berlin (SWE) | noin klo 14:30

Nelinpelin puolivälierät
Alexandra Anttila/Emmanuelle Girard – [1] Anna Iakovleva/Valeriya Pogrebnyak (RUS) |  noin klo 15:00
Venla Ahti/Ella Haavisto – Astrid Wanja Brune Olsen/Malene Helga (NOR) | noin klo 16:30
Mariella Minetti/Martina Minetti – [4] Polina Bakhmutkina (RUS)/Elena Malygina (EST) | noin klo 16:30

Jaa:

Seuraava uutinen: Orpana, Haavisto, Suomalainen… →