Nikita ja Hugo tuplavoittajia SEB JGP-osakilpailussa Talissa

18.2.2013  |  09:40

Talissa pelattiin alle 10- ja 14-vuotiaiden ensimmäinen SEB JGP -osakilpailu juuri eteläisen Suomen hiihtolomaviikon alla. Alkava loma verotti hieman osallistujakaartia, mutta hienot kisat saatiin silti aikaan.
Kymppiluokkiin tuli tämän vuoden alussa se uudistus, että kaikki ilmoittautuneet otetaan kisaan mukaan ja tiesi sitä, että osa pelaajista aloitti karsinnasta. Perjantaina sen ensimmäisellä kierroksella nähtiin hurja kolme tuntia ja 25 minuuttia kestänyt ottelu Oliver Byskata ÅLK – Marko Misic GVLK. Ottelu päättyi Oliverin voittoon 6-7, 6-3, 7-6 kun tasapeliä ei tenniksessä tunneta, mutta molemmat pojat olivat melkoisia sankareita.
Poikien kymppiluokan voitto meni 10-vuotiaalle Hugo Kristiansonille Viroon, vaikka hän HVS-Tennistä edustaakin. Hugo voitti loppuottelussa päätä lyhyemmän Lo-Ten 8-vuotiaan Herman Virtasen.
Nelinpelissä Hugon parina oli toinen virolaispoika Mark Lajal. Pari otti luokkavoiton, muttei helposti, sillä voitto HLK:n parista Teemu Aho/Milos Vujasinovic tuli vasta ottelutie-breakissa 10-7.
Tyttöjen luokan kaksinpelin voiton vei Vilma Koponen Jyväskylään, joka sai finaalissa parin erän verran tiukan vastuksen Smash-Kotkan Aava Korkeamäestä. Kolmannen erän Vilma vei sitten vakuuttavasti peliäkään menettämättä. Nelinpelissä tyttöjen järjestys vaihtui: Aava parinaan LVS:n Fiona Kallio voittivat Vilman ja OVS:n Oona-Iiris Uusitalon kahdessa erässä.
Porilaisista Stenforsin veljeksistä Marcus voitti P16-luokan ensimmäisen osakilpailun viikko sitten Turussa. Pikkuveli Patrick ei jäänyt yhtään huonommaksi Talissa, sillä hän voitti ensimmäisen P14 -osakilpailun. Finaalissa kukistui VarTen Ilari Vesanen kolmessa erässä.
Ikäluokan nelinpelin voiton veivät TaTS:n Emilio Martinez-Martinez ja PTT:n Juho Poutiainen. Finaalissa olivat TaTS:n pojat Antti Kampman ja Iiro Korhonen.
Liikuntakeskus Pajulahdessa valmentautuva HVS:n Paula Joukanen oli tuplavoittaja T12-luokassa viikko sitten Turussa. Hän eteni T14-luokan loppuotteluun Talissa ja vei siinä helposti ensimmäisen erän. Smashin Nikita Liebkind nousi kuitenkin erätappion jälkeen elämänsä ensimmäiseen SEB JGP -osakilpailuvoittoon.  Paula ja Nikita pelasivat parina nelinpelissä ja ottivat luokkavoiton kukistamalla finaalissa HLK:n Hedda Hakalan ja HVS:n Oona Orpanan.