Nieminen otti revanssin Simonista

24.2.2006  |  10:15

Puolivälierissä vastassa pikku-Rochus

Jarkko Nieminen (ATP 26) otti ensimmäisen tilaisuuden tullen revanssin Gilles Simonista voittamalla tämän Rotterdamin ATP-turnauksen toisella kierroksella myöhään torstai-iltana. Turnaukseen karsijana mukaan päässyt ranskalainen voitti viikko sitten Niemisen Marseillessa ensimmäisellä kierroksella. Rotterdamissa Niemisen syöttö on mallillaan; hän syötti 10 läpisyöttöä ja meni jatkoon luvuin 7-6(1), 6-1.
-Taistelin jokaisesta pisteestä ja ensimmäisessä erässä onnikin oli puolellani, totesi Nieminen ATP:n haastattelussa. – Sain jalat liikkumaan ja pelini parani. Simon taisi olla pettynyt hävittyään ensimmäisen erän, jossa hänellä oli omat tilaisuutensa. Itse pyrin vain liikkumaan hyvin. Ottelu ei ollut mitenkään helppo. Helpotkin lyönnit olivat työn takana.
-Seuraava ottelu on myöhäisillassa, joten on aikaa palautua, mutta odottelu ei ole mukavaa. Pitää tehdä kaikkea pientä, ettei miettisi koko päivää tulevaa ottelua.
Puolivälieriin Nieminen sai tutun vastuksen, belgialaisista Rochusin veljeksistä nuoremman, Olivierin (ATP 32). Ottelu on heidän kuudes keskinäisensä. Rochus on voittanut aiemmista otteluista kolme, Nieminen kaksi. Kaksi Rochusin voittoa on Kööpenhaminan ATP-turnauksissa vuosina 2002 ja 2003, kolmas Wimbledonissa 2003. Niemisen voitot ovat vuoden 2003 Barcelonan turnauksessa ja tämän vuoden tammikuussa Aucklandin turnauksen välierissä, joka päättyi erittäin jännittävin vaihein lukuihin 6-4, 6-7(4), 7-6(4).
Nieminen on nyt toista kertaa Rotterdamin turnauksen puolivälierissä, edellinen kerta on vuodelta 2004.
(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara turnausvoittoon… →