Nieminen nauttii voitontunteesta: ”Huomenna ilo irti isosta kentästä”

30.6.2015  |  17:40

 

Jarkko Nieminen on vielä tiistai-iltapäivänä hieman häkeltynyt edellisen illan tapahtumista. Hän voitti Australian Lleyton Hewittin kaksikon kuudennessa kohtaamisessa ensi kertaa, ja vieläpä ottelussa, joka pelattiin ruoholla ja jonka ratkaisu venyi viidenteen, pitkään erään.

– Tupa oli ihan täysi, voitimme vuorotellen joka toisen erän, on minun viimeinen vuoteni ammattilaisena, Lleytonin viimeinen kaksinpeli täällä ja paikkana juuri Wimbledon. Ei se olisi edes hyvässä elokuvakäsikirjoituksessa voinut mennä paremmin, Nieminen kertoo.

Iltapäivällä alkanut ottelu kääntyi illan puolelle, kun kokeneet pelaajat haastoivat toisiaan tunti ja erä toisensa jälkeen. Vähitellen koko Wimbledonin katseet kääntyivät Niemisen ja Hewittin tasaväkiseen taisteluun.

– Pari pelaajaa kertoi jälkikäteen, että kaikki pukuhuoneessa olivat katsoneet meidän matsiamme, Nieminen sanoo.

Hän ei ole tuntenut viimeisestä Wimbledonistaan haikeutta.

– Jo nyt ajatellessani Tukholmaa ja viimeistä ATP-kilpailuani tunnen kylmiä väreitä. Näen itseni siellä kentällä ja mietin, miltä se tuntuu. Eilen tunsin jotain samankaltaista Lleytonin puolesta; lajilegendan, joka jätti kentän.

Tiistain ohjelmassa Niemisellä oli kevyt harjoitus. Loppupäivän hän pyhittää levolle, nesteytykselle ja ravinnolle.

– En ole pelannut pitkään aikaan noin pitkiä matseja, enkä varsinkaan ruoholla. Se tuntuu, totta kai. Palaudun kuitenkin ikäisekseni yllättävän hyvin, vaikken tietenkään samalla tavalla kuin 10 vuotta sitten. Saa nähdä, onko huomenna pahemmat jumit, Nieminen pohtii.

Wimbledoniin on luvattu keskiviikoksi 31 asteen hellettä. Vielä ei ole tiedossa, mihin kellonaikaan tai millä kentällä Nieminen kohtaa toisen kierroksen ottelussaan Novak Djokovicin.

– Toivon, että pelaisimme keskuskentällä, ja mieluiten aloittaisin heti kello 13, niin ei tulisi odottelua. Koko päivän on joka tapauksessa kuuma, joten sinänsä ajalla ei ole väliä.

Nieminen haastoi Djokovicin rohkeasti Ranskan avointen avauskierroksella. Tuolloin alustana oli massa.

– Mieluummin olisin kohdannut Novakin myöhemmin kuin toisella kierroksella, mutta kun niin nyt käy, niin ruoho on alustana siihen parempi kuin massa. Häntä vastaan pelaaminen on maksimihaaste, kuten Ranskassakin, Nieminen tietää.

– Tänään nautin tästä mahtavasta fiiliksestä sekä pilvettömästä taivaasta ja keskityn palautumiseen. Huomenna otan ilon irti isosta kentästä. 

 

Kaaviot ja tulokset: http://www.wimbledon.com/index.html

 

Kuva: Ben Queenborough/BPI/REX/All Over Press 

Jaa:

Seuraava uutinen: Niemisen jäähyväiset Wimbledonille:… →