Nieminen kärkisijoitettu Adelaidessa

22.12.2006  |  10:00

Kisassa kokeillaan round robin-muotoa

Jarkko Nieminen käynnistää uuden kauden Adelaidessa, Australiassa. Hän on Next Generation Adelaide International -turnauksen korkeimmalle rankattu pelaaja (ATP 15). Vuonna 2006 Nieminen eteni Adelaidessa puolivälieriin, voitti seuraavalla viikolla Uudessa-Seelannissa Aucklandin ATP-turnauksen ja oli sen jälkeen Australian avoimissa kolmannella kierroksella, jolla hävisi neljässä erässä David Nalbandianille.
Jarkon vuosi 2006 oli muutenkin mainio: hän oli Stockholm Openin finaalissa, Båstadissa, Münchenissa ja Rotterdamissa välierissä sekä seitsemän turnauksen, mm. Wimbledonin, puolivälierissä.
Niemisen kilpakumppaneita Adelaiden kisassa ovat mm. Serbian Novak Djokovic (ATP 16), Ranskan Richard Gasquet (ATP 18), Tshekin (ATP 19), kotikaupungissaan pelaava Lleyton Hewitt (ATP 20), Ruotsin Joachim "Pim-Pim" Johansson, Slovakian Dominik Hrbaty (ATP 21) ja voittoa puolustava Italian Florent Serra (ATP 61).

Round Robin
Adelaide on ensimmäinen ATP-turnaus, jossa kokeillaan round robin –muotoa. Kilpailussa on neljä vaihetta. Ensimmäinen on karsinta, jossa 16 pelaajasta neljä etenee ns. play off -kierrokselle. Toisessa, play off-kierrosvaiheessa on jälleen 16 pelaajaa, neljä karsijaa ja 12 suoraan pääsarjaan pääsyttä. Nämä pelaavat yhden ottelun, joiden voittajat (kahdeksan pelaajaa) pääsevät kolmanteen, round robin-vaiheeseen. Siinä jäljellä olevat 24 pelaajaa jaetaan kahdeksaan kolmen pelaajan lohkoon, jotka pelaavat lohkoissaan kaikki kaikkia vastaan. Viimeisessä, neljännessä vaiheessa kahdeksan lohkovoittajaa pelaa puolivälieristä normaalin cup-kaavion.
Pelaajajärjestö ATP uskoo, että uusi round robin –muoto, joka lisää huippupelaajien otteluiden määriä, tekee turnauksista jännittävämpiä ja lisää siten katsojien kiinnostusta.
Adelaiden turnaus kestää kahdeksan päivää. Se pelataan 31.12.-7.1. Myös kisan palkintosumma on noussut ja on nyt 436.000$.

Seuraava uutinen: Nuorten maajoukkuetoiminan tiedotustilaisuus… →