Nieminen ja Paloheimo opettivat tennistä Borg/McEnroe -elokuvan näyttelijöille

6.10.2017  |  13:03

20171905 Helsinki, Kalastajatorppa. Jarkko Nieminen ja Cinia

Jarkko Niemisellä on takanaan mielenkiintoinen ja erilainen tennisvuosi. Tennismaila ei ole ollut kädessä pelaamismielessä, mutta hän on päässyt opettamaan näyttelijöille, miltä ammattilaistennispelaajana olo tuntuu ja näyttää.

Nieminen vastasi tenniskohtauksista Björn Borgin ja John McEnroen Wimbledonin vuoden 1980 finaalikohtaamisesta kertovassa elokuvassa.

– Vastasin siitä, että tenniskohtaukset näyttävät mahdollisimman realistisilta ja hyviltä. Poliisikohtaukset elokuvissa tarkistaa poliisi, tenniskohtaukset tennispelaaja, Nieminen selventää.

– Näyttelijöillä piti myös olla ammattilaistennispelaajan otteet, Nieminen jatkaa.

– Yleensä tennistä opetetaan niin, että pallo lähtee mailasta mahdollisimman hyvin. Nyt sillä ei ollut niin paljoa väliä mihin pallo menee, vaan tärkeää oli näyttää pelaajana hyvältä, hän naurahtaa.

Lisäksi Nieminen etsi ja suositteli stunt-pelaajat näyttelijöille, esimerkiksi Borgia esittävän Sverrir Gudnasonin stunttina on Henrik Sillanpää. McEnroen stunt-näyttelijänä on tanskalainen Thomas Kromann.

– Tein pitkät listat tutuista tennispelaajista Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa elokuvan stunt-näyttelijöiksi. Kriteerinä oli muun muassa pelaajan pituus ja koko ja asuinpaikka.

Käytännössä Nieminen kävi pari kertaa kentällä kuvauksissa opettamassa näyttelijöitä. Sen jälkeen Veli Paloheimo oli enemmän mukana valmentamassa näyttelijöitä ja Niemisen rooli oli katsoa kohtauksia klipeistä, miltä ne näyttävät.

Borg/McEnroe -elokuva nähdään ensi-illassa 13.10. Katso traileri

Paluu tennikseen

Jarkko Nieminen on palaamassa työrintamalla vahvasti tenniksen pariin.

– Olen kantapääleikkauksen jälkeen toipunut hyvin, olen osannut olla rauhassa. Nyt olen käynyt kerran viikossa lyömässä palloa arviolta kahdeksan kertaa ja se on tuntunut kuntoutuksen ohella hyvältä. Muutaman kerran olen jo lenkkeillytkin.

Cinia Davis Cup Team Finlandin kapteenina Nieminen aloittaa tammikuussa ja hän myös selostaa Eurosportilla tenniksen Grand Slam -turnauksia. Oman kokemuksen ja taidon jakaminen kiinnostaa Niemistä erityisesti.

– Olen sparrannut nuorempi pelaajia jo muutamia ja tavoitteena on, että voisin kivutta sparrata useampiakin.

Teksti: Helena Collin

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →