Neljälle Olympiakomitean tukea

16.11.2006  |  11:05

Heliövaara, Paukku ja Tuohimaa saavat tukea, Laine tukipalveluja

Suomen Olympiakomitean hallitus jakoi ensi vuodelle nuorten ja naisten huippu-urheiluohjelman tukea kesälajeille yhteensä 192.500€. Tästä nuorten tukea oli 165.000€, ja sitä sai yksilötukena 50 urheilijaa ja heidän valmentajiaan sekä ryhmätukena 25 urheilijaa. Naisten huippu-urheilutukea jaettiin 11 naisurheilijalle ja heidän valmentajilleen yhteensä 27.500€.
Nuorten huippu-urheiluohjelman tukea tennispelaajista saivat Sata-Tenniksen Harri Heliövaara, Smash-Tenniksen Katariina Tuohimaa ja HVS-Tenniksen Juho Paukku. Heliövaara ja Tuohimaa saivat tukea kahdeksi vuodeksi, Paukulle tuli jatkoa toiselle vuodelle. Nuorten yksilötuen määrä on 2 500 euroa, josta minimissään 20 prosenttia on osoitettava valmentajan kustannuksiin.
Tuen piiriin valitut uudet urheilijat ja vuosi sitten valittujen urheilijoiden tuen jatkosta päätettiin koulutus- ja valintaleirin aikana tehtyjen haastattelujen ja testien sekä lajiliittojen valmennusvastaavien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta.
Nyt yksilötuelle valituista urheilijoista 35 on tukijärjestelmässä toista vuotta ja 15 aloitti uutena kahden vuoden jaksonsa. Vuosi sitten kaksivuotiselle tuelle valituista urheilijoista kaksi lopetti uransa ja viisi siirrettiin Peking 2008 -tukiryhmään. Yksi tuista päätettiin keskeyttää harjoittelun suunnitelmallisuuden ja raportoinnin puutteiden vuoksi.
Naisten tuissa kesälajien osalta siirryttiin nyt ensimmäistä kertaa kahden vuoden päätöksiin, joten kaikki valitut naisurheilijat aloittavat kaksivuotiskautensa tuen piirissä. HVS-Tenniksen Emma Laineelle myönnettiin naisten huippu-urheiluohjelman tukipalvelut, joihin kuuluvat muun muassa sairauskuluvakuutus ja opinto-ohjaus.
Nuorten ja naisten huippu-urheiluohjelmaan valitut urheilijat käyttävät valmennustukensa valmentautumisesta aiheutuneiden kustannusten kattamiseen yhdessä lajiliiton, Olympiakomitean ja henkilökohtaisen valmentajan kanssa tehdyn suunnitelman pohjalta.
Sekä yksilö- että ryhmätuen piiriin kuuluvat urheilijat saavat taloudellisen tuen lisäksi käyttöönsä Olympiakomitean tukipalvelut.

Jaa:

Seuraava uutinen: Buchtille tappio IPP… →