Buchtille tappio IPP Openissa

16.11.2006  |  14:35

Paukku – Clemens torstaina aikaisintaan klo 18

Pari vuotta sitten poikien maailman listan kymppikärkeen kuulunut Slovakian Kamil Capkovic oli villillä kortilla IPP Openin pääsarjaan päässeen Niklas Buchtin ensimmäisen kierroksen vastustaja keskiviikkoiltana Talissa. Capkovic pääsi kisaan mukaan karsintojen kautta.
Ensimmäisessä erässä Capkovicin ja Bucht mursivat kumpikin toisensa syötön kaksi kertaa ja edettiin tie-breakiin, jossa Capkovic menetti ensimmäisen pisteen, mutta otti sitten neljä pistettä peräkkäin vieden tie-breakin niiden turvin luvuin 7-4.
Capkovic mursi Buchtin syötön heti toisen erän alkuun ja otti pelistä tukevamman otteen kuin ensimmäisessä erässä. Hän vei erän 40 minuutissa luvuin 6-2. Ottelu kesti kaikkiaan tunnin ja 50 minuuttia
Bucht oli tappiosta huolimatta tyytyväinen peliinsä. Uuuden valmentajansa Saku-Petteri Siivosen kanssa pari kuukautta töitä tehnyt Bucht totesi liikkumisensa parentuneen.
-Se harmitti, että toisessa erässä syöttö takkuili. Monet geimit olivat varsin tiukkoja ja olisivat voineet tulla minullekin, jos olisin saanut ykkösen sisään, sanoi Bucht. – Tiukoissa pakoissa olisin myös voinut pelata rohkeammin.
Bucht pyrkii aggressiivisempaan peliin.
-Tässä ottelussa tulin muutaman kerran verkolle liian pehmeillä lyönneillä ja hän pääsi ohittamaan. Mutta oman pelin kehittämisessä tämä suunta on kuitenkin oikea.
Bucht ja Timo Nieminen jatkavat kisan nelinpelissä voitettuaan keskiviikkona Harri Heliövaaran ja Tommi Lenhon 6-4, 7-6(3). Torstaina vastaan tulee puolivälierissä kakkossijoitettu saksalaipari Lars Burgsmüller ja Mischa Zverev.
Tuomas Ketola ja Juho Paukku sen sijaan hävisivät puolivälierissä slovakkiparille Kamil Capkovic/Lukas Lacko 6-1, 3-6, 9-11.
Torstaina Juho Paukku pelaa toisen kierroksen ottelunsa Saksan Tobias Clemensia vastaan. Ottelu alkaa aikaisintaan klo 18.