Naisten Norpe Tennisliiga käynnistyi lauantaina

21.10.2013  |  14:42

Smash-Kotka, HLK, TaTS ja Smash avasivat naisten Norpe Tennisliigakauden voitoilla.

Kausi lähti liikkeelle Kaakkois-Suomen paikalliskamppailulla, kun HmTS sai Haminaan vieraakseen Smash-Kotkan. Ykköspelaajien ottelussa vierasjoukkueen kokenut Nina Saarelainen otti voiton Iina Soikkelista kolmen erän jälkeen luvuin 4-6,6-1,10-6. Kakkosten ottelussa nähtiin Smash-Kotkan nuoren vasta 11-vuotiaan Ella Haaviston hieno debyytti liigassa. Hän voitti Janna Tanskasen 6-3,7-5. Kun vielä nelinpelissä kotkalaiset Saarelainen ja Haavisto voittivat HmTS:n Tanskasen ja Anni Soikelin 6-1,6-3, matkasivat avauspisteet Kotkaan.

Viime kaudella alavireisesti esiintynyt HLK lähti hakemaan parempaa starttia kaudelle sarjanousija EVS:n kustannuksella. Kaksinpelit menivätkin HLK:n komennossa, kun ensin Veera Nurmi voitti ykkösten pelissä Sini Salosen ja kakkospelaajien kohtaamisessa Jennifer Holmberg otti vakuuttavan 6-1,6-0 voiton Nanna Haviasta. Nelinpelissä EVS:n pari Salonen/Anni Poikola haastoi hyvin Holmbergin ja nelinpeliin mukaan tulleen Michaela Björnströmin, mutta ensimmäinen erä kääntyi katkaisupelin jälkeen HLK:laisille. Toinen erä meni niin ikään HLK:lle 6-2 ja näin koko ottelun voitto lukemin 3-0.

Tampereella viime kauden hopeajoukkue TaTS sai vieraakseen aina vaarallisen HVS:n. Ykkösten ottelusta muodostui trilleri, kun TaTS:n Milka-Emilia Pasanen ja HVS:n Elina Joronen hakivat ratkaisua kolmannesta erästä. Ensimmäinen erä meni Joroselle 6-4 ja toinen samoin lukemin Pasaselle. Ratkaiseva erä päättyi 11-9 tamperelaisen voittoon. Kakkosten ottelussa TaTS:n Annika Sillanpää vei kotijoukkueen tavoittamattomaan johtoon 6-2,6-1 voitolla Johanna Ranta-Ahosta. Nelinpelissä HVS:n pari Joronen/Laura Pennanen kaunisteli tilastoja 6-4,4-6,11-9 voitolla TaTS:n parista Sillanpää/Julia Rissanen.

Lauantain neljännessä ottelussa kohtasivat Smash ja PVS. Ottelu pelattiin Smashin kotikentällä. Ykköspelaajien kamppailussa kotijoukkueen Hanna Tolonen voitti Anni Hietaniemen 6-2,6-1 ja kakkospelaajien koitoksessa Smashin Kristiina Parviainen Annin siskon Ninnin 6-3,6-4. Nelinpelissä PVS:n pari Ninni Hietaniemi/Juulia Manner taisteli hyvin, mutta taipui kolmen erän jälkeen Toloselle ja Parviaiselle 4-6,6-3,10-7 luvuin. Pisteet jäivät siis Helsinkiin.

Seuraava uutinen: Jarkko Valenciassa… →