Naisten maajoukkueturnaus Vierumäellä 12.-15.4. – ”Tavoite on I-ryhmään nousu”

8.3.2022  |  14:08  |  Ennakot

Naisten maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pääsee yrittämään nousua I-ryhmään kotikentällään Vierumäellä 12.-15.4.

Maajoukkue on pitkästä aikaa tositoimissa, sillä viime vuonna joukkueella oli välivuosi. Viimeisimmät ottelut olivat 2020 Talin Tenniskeskuksessa ja tuolloin Suomi jäi harmittavan lähelle nousua (lue lisää).

– Ensinnäkin on mahtavaa päästä pelaamaan, sillä viime vuonna koronatilanteen takia jäivät maajoukkuepelit välistä. Todella hyvät fiilikset, kun saimme kotikisat jälleen Suomeen ja on hienoa päästä Vierumäelle pelaamaan. Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina erityistä. Odottavaisin tunnelmin menemme kevättä kohti, kertoi innostunut kapteeni Emma Laine.

Billie Jean King Cupissa on mukana ennätykselliset 126 maata 2022. Turnaus tunnettiin ennen nimellä Fed Cup (1995-2020) ja sitä ennen Federation Cup (1963-1995).

 

TASOT
Billie Jean King Cup by BNP Paribas Finals
Billie Jean King Cup Qualifiers
Billie Jean King Cup Play-offs
Group I
Group II
Group III

Laine: ”Kovia maita on vastassa ja on mahdollista, että muutama maailman TOP10-pelaaja nähdään Vierumäellä”

Suomen lisäksi turnauksessa on seitsemän maata. Eurooppa/Afrikka II-ryhmän turnaus pelataan kahdessa neljän maan lohkossa.

Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään. Samaan tapaan molempien lohkojen kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet maat kohtaavat, joista hävinneet tippuvat sarjaporrasta alemmas Eurooppa/Afrikka III-ryhmään.

Yhdessä otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

MUKANA OLEVAT MAAT & MAAILMANLISTASIJOITUS

Kreikka, 37.
Luxemburg, 45.
Suomi, 51.
Tunisia, 53.
Egypti, 55.
Norja, 58.
Israel, 60.
Liettua, 62.

 

KATSO MAAILMANLISTA

– Tavoite on I-ryhmään nousu. Viime kerralla pääsimme pelaamaan noususta ja se oli erittäin lähellä. Kovia maita on vastassa ja on mahdollista, että muutama maailman TOP10-pelaaja nähdään Vierumäellä. Suomalaiset ovat kuitenkin olleet hyvässä iskussa ja on ollut ilo seurata pelaajiemme otteita viime aikoina. Meillä on mahdollisuudet nousuun, sanoi Laine.

Laineen tarkoittamat mahdolliset TOP10-pelaajat ovat Kreikan Maria Sakkari (WTA-6) ja Tunisian Ons Jabeur (WTA-10), joka pelasi 2020 Talissa. Myös Sakkari on tuttu suomalaisille, sillä hän voitti ITF-turnauksen Tampereella 2014 ja oli heti seuraavalla viikolla Savitaipaleen finaalissa häviten Suomen nykyiselle kapteeni Laineelle.

MAIDEN YKKÖSPELAAJAT & MAAILMANLISTASIJOITUS

Maria Sakkari, Kreikka | 6.
Ons Jabeur, Tunisia | 10.
Mayar Sherif, Egypti | 67.
Anastasia Kulikova, Suomi | 214.
Mandy Minella, Luxemburg | 244.
Justina Mikulskyte, Liettua | 277.
Ulrikke Eikeri, Norja | 280.
Lina Glushko, Israel | 332.

Tapahtuman lipunmyynti avataan ensi viikolla.

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten maajoukkue nousi… →