Maajoukkue valmiina kotiturnaukseen – katso kokoonpano

14.3.2022  |  18:41  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pääsee yrittämään nousua I-ryhmään kotikentällään Vierumäellä 12.-15.4. Suomen joukkueeseen nimettiin Anastasia Kulikova, Ella Haavisto, Stella Remander ja Laura Hietaranta sekä kapteeni Emma Laine.

Turnauksen lohkojaot ja otteluohjelma julkaistaan viikolla 12

Kulikova, Haavisto ja Remander muodostavat kärkikolmikon – Hietaranta loukkaantunut ja ei kykene pelaamaan, liittyy osaksi joukkuetta

Kapteeni Laineen joukkueen valintaprosessissa oli monia käänteitä ja edelleen ovat muutamat asiat auki.

– Valinta on tietyllä tapaa pitkä prosessi ja nyt joukkueen ilmoittamisen takarajalla tuli ylimääräisiä stressitilanteita vastaan loukkaantumisen ja käytettävyyksien johdosta. Lopulta valinta oli kuitenkin aika helppo, sillä seuraan pelaajia ympäri vuoden ja saatavilla oleva tiedon määrä on hyvä. Kaikki nimetyt pelaajat ovat tuttuja ja jokaiselle on oma paikka ja rooli. Olemme innoissamme kotiturnauksesta – niin koutsi kuin pelaajatkin, sanoi Laine.

Epävarmuutta ja harmia Suomen joukkueelle tuo Laura Hietarannan loukkaantuminen ITF-ammattilaiskiertueen ottelussa Egyptissä reilu viikko sitten. Hietaranta kaatui pelikätensä päälle ja hänen veneluunsa murtui aiheuttaen 6-8 viikon tauon pelaamisesta. Lisäksi Yhdysvalloissa yliopistotennistä pelaavat Oona Orpana ja Liisa Vehviläinen eivät olleet käytettävissä joukkueidensa pelikiireiden johdosta.

– Olihan se Lauran loukkaantuminen shokki ja ylimääräinen stressi. Todella harmillinen asia joukkueelle, mutta ennen kaikkea pelaajalle. Mahdollisten koronaprotokollien johdosta Laura nimettiin joukkueeseen, jotta hän voi olla osana joukkuetta läpi peliviikon. Laura on joukkuepelaaja ja on varmasti hyödyksi roolissa kuin roolissa, taustoitti Laine.

– Harmittaa todella paljon, mutta ei voi mitään. Haluan kuitenkin olla mukana ja onkin hienoa päästä mukaan osaksi joukkuetta ja auttaa parhaan kykyni mukaan kentän laidalta, kommentoi Hietaranta.

Suomen kärkikolmikon tulevat siis muodostamaan viime kerroillakin mukana olleet 22-vuotias Anastasia Kulikova (WTA-214) ja 19-vuotias Ella Haavisto sekä maajoukkuedebyyttinsä tekevä 16-vuotias Stella Remander.

– Luottavaisin mielin olen tämän kolmikon suhteen. Anastasia on selkeästi ykköspelaajamme, joka on pelannut hienosti maajoukkueessa aiemminkin ja hän aina syttyy maajoukkuepaidassa kotikentällään. Hän on vahvassa vireessä ennätysrankingissaan ja varmasti vastuunkantajan roolissa. Myös Ellalla on jo kokemusta maajoukkueesta sekä hän on pelannut hyvin viime aikoina, josta osoituksena sisäkenttien Suomen mestaruus. Uskon Ellan olevan valmis ottamaan seuraavan stepin ja uuden roolin pelaavassa kokoonpanossa. Sitten Stella on nuori pelaaja, jonka kehityskäyrä osoittaa hyvään suuntaan. Hän on jo varsin kypsä pelaaja, jolla on paljon hyvää kokemusta ITF-juniorikiertueelta ja myös viime kauden TEHO Sport Tennisliigasta. Kaikki ovat hyviä tiimipelaajia ja pystyn heistä laittamaan kenet tahansa mihin tahansa otteluun.

Kulikova on esiintynyt kahdessa viime kotiturnauksessa 2019 ja 2021 murskaavan tehokkaasti voittaen kaikki pelaamansa kahdeksan kaksinpeliä. Haavistolla on maajoukkuevyöllään yksi voitettu nelinpeli vuodelta 2018.

Kapteeni Laine kertoo, että joukkuetta voidaan vielä täydentää ja hän hakee mahdollista täydennystä joukkueeseensa leveyden takaamiseksi. Mahdollisista pelaajalisäyksistä tiedotetaan erikseen.

Joukkueen taustatiimin täydentävät Laineen kanssa valmennuksen puolella Tennisliiton valmennuskeskuksen Erik Hakkarainen ja viime vuonna ammattilaisuransa lopettanut Taneli Tenhunen sekä fysioterapeutti Mikko Pehkonen.

Maiden kokoonpanot – kuusi TOP300-pelaajaa mukana, Egyptillä TOP100-pelaaja johdattamassa joukkoja

Alunperin turnauksessa piti olla mukana kahdeksan maata, mutta Tunisia vetäytyi kisasta. Nyt turnauksessa on mukana seitsemän maata, eli alkulohkot pelataan kolmen ja neljän maan voimin. Lohkopelit alkavat 12.4. tiistaina ja saadaan päätökseen kaksi päivää myöhemmin torstaina. Nousu- ja putoamiskarsinnat ovat vuorossa heti perjantaina 15.4. Molempien lohkojen voittajat pelaavat toisen lohkon kakkoseksi sijoittuneita maita vastaan. Otteluiden voittajat nousevat I-ryhmään. Lisäksi pelataan yksi putoamiskarsinta, jossa kohtaavat kolmen maan lohkon viimeiseksi sijoittunut ja toisen lohkon neljänneksi sijoittunut.

MUKANA OLEVAT MAAT & MAAILMANLISTASIJOITUS

Kreikka, 37.
Luxemburg, 45.
Suomi, 51.
Egypti, 55.
Norja, 58.
Israel, 60.
Liettua, 62.

 

KATSO MAAILMANLISTA

Suomi
Anastasia Kulikova, WTA-214
Ella Haavisto
Stella Remander
Laura Hietaranta, WTA-1062 (ei pelaa, loukkaantunut)
Emma Laine, kapteeni

Kreikka
Despina Papamichail, WTA-167
Martha Matoula, WTA-792
Michaela Laki, WTA-931
Eleni Christofi, WTA-1076
Anastasios Bavelas, kapteeni

Luxemburg
Mandy Minella, WTA-244
Marie Weckerle
Tiffany Cornelius
Claudine Schaul
Anne Kremer, kapteeni

Egypti
Mayar Sherif, WTA-67
Sandra Samir, WTA-429
Merna Refaat, WTA-1267
Hala Hesham Ahmed
Rana Sherif Ahmed
Mostafa Naim Dalam, kapteeni

Norja
Ulrikke Eikeri, WTA-280
Malene Helgo, WTA-338
Melanie Stokke, WTA-515
Lilly Elida Haseth, WTA-1090
Jorgen Vestli, kapteeni

Israel
Lina Glushko, WTA-332
Shavit Kimchi, WTA-469
Nicole Khirin, WTA-612
Mika Dagan Fruchtman, WTA-803
Nicole Nadel, WTA-905
Ronen Moralli, kapteeni

Liettua
Justina Mikulskyte, WTA-277
Akvile Parazinskaite, WTA-562
Andre Lukosiute, WTA-1135
Klaudija Bubelyte
Patricija Paukstyte
Edita Liachoviciute, kapteeni

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentajien ja seurajohtajien… →