Miesten TEHO Sport Tennisliigan mestaruutta tavoittelevat HLK, Smash, HVS, GT, TaTS ja TVS

16.1.2021  |  20:35  |  Raportit

Miesten TEHO Sport Tennisliigassa ovat mestaruutta tavoittelemassa Helsingin Lawn-Tennis Klubi, Smash, HVS-Tennis, Grani Tennis, Tampereen Tennisseura ja TVS-Tennis. Valkeakosken Tennis putosi I-divisioonaan ja Espoon Tennisseura puolustaa paikkaansa karsinnoissa.

Kaksi parasta joukkuetta HLK ja Smash etenivät suoraan 6.2. pelattaviin välieriin. Puolivälierissä perjantaina 5.2. kohtaavat HVS – TVS ja GT – TaTS. Välierissä runkosarjan voittaja HLK saa valita vastustajansa puolivälierien voittajista.

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

TaTS otti tarvittavat pisteet Satalta ja eteni pudotuspeleihin – HLK toista vuotta putkeen runkosarjan voittoon

Kierroksen suurimmat panokset nähtiin viimeisen pudotuspelipaikan taistossa Sata – TaTS sekä kärkinelikon otteluissa, joissa ratkaistiin suoraan välieriin menevät seurat.

Tampereen Tennisseuran miehet matkustivat Helsingin Laajasaloon hakemaan varmistusta pudotuspelipaikalleen. TaTS oli viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni ja sen niskaan hengitti Sata vain yhden pisteen päässä. Tamperelaisille riitti kaksi otteluvoittoa himoitun paikan varmistukseen ja ne se myös otti. TaTS:n voitot kaksinpeleissä toivat kokenut Lauri Kiiski ja nuori Peetu Pohjola (alakuvassa). TaTS kruunasi päivänsä vielä nelinpelissä, jossa voittoon ylsi duo Kenneth Raisma/Ristomatti Lanne.

HLK:n vahva loppukausi nosti meilahtelaiset runkosarjan voittajiksi toista vuotta putkeen. HLK:n Daniil Glinka, Masi Sarpola, Roni Hietaranta (artikkelikuvassa) ja Karl Kiur Saar varmistivat kovan nousunsa voittamalla tänään ETS:n 4-0. Kahtena viime vuotena on HLK napannut pronssia – kirkastuuko mitali tänä vuonna?

Smash johti runkosarjaa aina viimeisille kierroksille asti ja hetken näytti jo siltä, että seura ajautuu puolivälieriin. Kuitenkin lauantaina Smash teki ryhtiliikkeen turkulaisen TVS:n vieraana ja onnistui varmistamaan toisen sijan, eli paikan suoraan välieriin. Smash on viimeksi sijoittunut runkosarjassa kahden parhaan joukkoon kaudella 2014-2015 – seura on hallitseva hopeamitalisti.

Puolivälieriin ylsivät siis HVS, GT, TaTS ja TVS. HVS ja GT pelasivat päätöskierroksella tasan ja päätyivät tasapisteisiin sarjataulukossa – HVS on sarjakolmonen voitettuaan yhden erän enemmän päivän ottelussa. Puolivälierissä perjantaina 5.2. kohtaavat HVS – TVS ja GT – TaTS.

Yksi päivän komeimmista suorituksista nähtiin myös Talin Tenniskeskuksella HVS:n Patrik Niklas-Salmisen mailasta.

Eilisellä kierroksella varmistui jo Valkeakosken Tenniksen putoaminen I-divisioonaan ja tänään sinettinsä sai toisen nousijajoukkueen Espoon Tennisseuran ajautuminen liigakarsintaan, joka pelataan 24.4.

OTTELUTULOKSET 16.1.2021

Sata – TaTS 1-3
Harri Heliövaara – Kenneth Raisma 4-6, 6-3, 10-3
Roope Kailaheimo – Lauri Kiiski 0-6, 2-6
Mikko Rouvala – Peetu Pohjola 2-6, 4-6
Kailaheimo/Ilja Orre – Raisma/Ristomatti Lanne 3-6, 2-6

HVS – GT 2-2
Patrik Niklas-Salminen – Jürgen Zopp 6-7, 6-4, 7-10
Otto Virtanen – Verneri Tuomi 6-1, 6-0
Leevi Säätelä – Oskar Antinheimo 6-1, 6-3
Niklas-Salminen/Aleksi Löfman – Zopp/Antinheimo 4-6, 2-6

TVS – Smash 0-4
Santtu Leskinen – Vladimir Ivanov 6-1, 2-6, 8-10
Tuomas Rikkonen – Hermanni Tiainen 6-2, 6-7, 6-10
Eemeli Liukko – Sami Huurinainen 2-6, 0-6
Iiro Vasa/Ville Perkkola – Ivanov/Tiainen 6-2, 0-6, 2-10

Smash-Kotka – VT 4-0
Ville-Petteri Ahti – Pauli Partinen 6-4, 6-0
Vesa Ahti – Joonas Salonen 6-0, 6-0
Jussi Salmio – Valtteri Telinkangas 6-1, 6-7, 10-3
Ahti/Ahti – Tuomas Männistö/Telinkangas 6-2, 7-6

ETS – HLK 0-4
Jukka Luhtala – Daniil Glinka 0-6, 2-6
Tommi Luhtala – Masi Sarpola 4-6, 1-6
Max Alopaeus – Roni Hietaranta 1-6, 0-6
Lasse Männistö/Teemu Ruoslahti – Glinka/Karl Kiur Saar 2-6, 4-6

Jaa:

Seuraava uutinen: Granlundista Tennisliiton virallinen… →