Miesten maajoukkueen tuleva vastustaja selviää sunnuntaina 5.12.

3.12.2021  |  12:30  |  Ennakot

Suomi on yhden voiton päästä maailman parhaiden Davis Cup Finals -lopputurnauksesta. Maajoukkueen tuleva vastustaja ja pelipaikka selviävät sunnuntaina 5.12. klo 14.30 alkaen käynnistyvässä arvontatilaisuudessa Madridissa. Voit seurata lähetystä suorana täältä.

Maajoukkue kukisti syyskuussa Intian 3-1 Espoo Metro Areenalla ja ansaitsi paikkansa suoraan Davis Cup Finals -lopputurnauksen karsintaan 4.-5.3.2022.

– Kun aloitin kapteenina, sanoin unelmaksemme pääsyn maailmanlohkoon. 2018 II-ryhmässä se saattoi tuntua joistakin absurdilta, mutta olemme uskoneet siihen – nyt olemme yhden voiton päässä tavoitteestamme, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

– En ole ikinä asettanut rajoja itselleni, yksittäisille pelaajille tai joukkueellemme. Jos ei korkealle kurkota, niin ei voi koskaan mitään saavuttaa. Olemme koko ajan kehittyneet joukkueena ja katsotaan mihin asti tulemme yltämään tulevaisuudessa. Edelleen näen olevamme tulevaisuuden joukkue, jonka parhaat vuodet ovat vielä tulossa.

Davis Cup Finals -lopputurnauksen karsinnassa ovat:

  • 10 parasta I-ryhmän maata (ei ranking-järjestyksessä: Argentiina, Belgia, Brasilia, Suomi, Japani, Etelä-Korea, Hollanti, Slovakia, Norja, Romania)
  • 16 maata marras-joulukuussa pelattavasta maailmanlohkosta, Davis Cup Finals, sijat 3-18 (Serbia, Saksa, Ruotsi, Itävalta, USA, Kolumbia, Italia, Unkari, Australia, Tsekki, Ranska, Iso-Britannia, Kanada, Kazakstan, Ecuador, Espanja)
  • Näistä 26 maasta kahdelle myönnetään villit kortit suoraan Davis Cup Finals -lopputurnaukseen, eli maaliskuun karsinnassa pelataan 24 maan voimin 12 otteluparia. Villit kortit myöntää ITF:n ja Kosmoksen edustajista koottu paneeli.

Kun kaikki karsinnat pelaavat maat ovat selvillä, asetetaan ne järjestykseen Davis Cup -rankingiin pohjaten (huomioon otetaan käynnissä oleva lopputurnaus). 12 parhaimman rankingin omaavaa maata sijoitetaan ja vastustajat arvotaan heille 12 heikomman rankingin omaavan maan joukosta. Mikäli maat eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan Davis Cupissa, arvotaan kotiottelun saaja. Ja mikäli maat ovat aiemmin kohdanneet toisensa, saa kotiottelun se, joka viimeksi oli vieraskentällä.

Syyskuussa julkaistu viimeisin ranking-järjestys näyttää karsintoihin osallistuvilta mailta tältä:

1. Ranska (pelipaikka: vieraspeli)
3. Espanja (vieraspeli)
4. Belgia (kotipeli)
5. USA (arvonta)
6. Kanada (vieraspeli)
7. Serbia (arvonta)
8. Saksa (arvonta)
9. Italia (kotipeli)
10. Iso-Britannia (vieraspeli)
11. Australia (arvonta)
12. Kazakstan (arvonta)
14. Ruotsi (vieraspeli)
15. Argentiina (vieraspeli)
16. Itävalta (vieraspeli)
17. Japani (arvonta)
18. Tsekki (vieraspeli)
19. Kolumbia (arvonta)
20. Hollanti (kotipeli)
23. Unkari (vieraspeli)
24. Ecuador (arvonta)
26. Brasilia (vieraspeli)
27. Etelä-Korea (arvonta)
29. Slovakia (arvonta)
32. Suomi
41. Romania (kotipeli)
44. Norja (kotipeli)

Miesten maajoukkue on kolmesti pelannut maailmanlohkon (nykyinen Davis Cup Finals) karsinnassa 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikovalle yksi uran… →