Miesten maajoukkue kohtaa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022 – liput ovat myynnissä

20.12.2021  |  11:59  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa lähihistoriansa tärkeimmässä ottelussa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Ottelun voittaja etenee maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

LIPUNMYYNTI

– Espoo Metro Areenasta on muodostumassa kotipesä Davis Cup -joukkueelle. Iso kiitos tästä kuuluu Espoon kaupungille, joka on tukenut tapahtumiamme sekä tietysti tennisyleisölle, joka on hienosti löytänyt tiensä katsomoon. Viikonloppuna avattu kumppani- ja sidosryhmämyynti yrityslippujen osalta näyttää erittäin positiiviselta ja uskon saavamme rakennettua tästä kaikkien aikojen Davis Cup -ottelun koko tennisyhteisön kanssa, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

– Espoo Metro Areena on mainio paikka huipputennikselle. Kokemukset Itävallan ja Intian kohtaamisista ovat pelkästään positiivisia. Uskon, että Belgiaa vastaan yleisö antaa mukavan buustin Suomen pelaajille! Olemme todella iloisia Davis Cupin kotiutumisesta Espooseen, korostaa Espoon liikuntajohtaja Martti Merra.

Nieminen: ”Nyt nykyisellä joukkueella on historiallinen suoritus yhden voiton päässä”

Maaottelu alkaa perjantaina 4.3. kahdella kaksinpelillä klo 18.00 ja lauantaina 5.3. on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen.

Kapteeni Jarkko Nieminen on innoissaan ja kuvailee tilannetta joukkueen kannalta parhaaksi mahdolliseksi.

– Pääsemme tärkeään otteluun tuttuun paikkaan ja mahtavan kotiyleisön eteen. Lisäksi voimme kotijoukkueena vaikuttaa moneen asiaan, yksi näistä on kentän valinta meille sopivaksi. Belgia on kova maa ja on hienoa päästä haastamaan heitä tähän historialliseen otteluun. Miesten maajoukkue on kolmesti ollut maailmanlohkon karsinnassa, mutta emme ole kertaakaan edenneet lopputurnaukseen. Nyt nykyisellä joukkueella on historiallinen suoritus yhden voiton päässä.

Belgia on maailmanlistan 4. ja Suomi 32. Belgia on parhaimmillaan yltänyt Davis Cupin loppuotteluun vuosina 2017, 2015 ja 1904.

Suomi ja Belgia ovat kohdanneet toisensa kolmesti:

 

1988 Belgia – Suomi 1-4
1970 Suomi – Belgia 1-4
1950 Belgia – Suomi 4-1

 

Viimeisimmässä kohtaamisessa 33 vuotta sitten Veli Paloheimo ja Olli Rahnasto toivat Suomelle voiton.

Belgian parhaimmat kaksinpelaajat ovat entinen maailmanlistan seitsemäs David Goffin (ATP-45), Zizou Bergs (ATP-187), Kimmer Coppejans (ATP-206), Ruben Bemelmans (ATP-214) ja Michael Geerts (ATP-339). Nelinpeliin maalta löytyy kova kaksikko Sander Gille (ATP-26) ja Joran Vliegen (ATP-33).

Suomen joukkueen ovat viimeisimmät vuodet muodostaneet Emil Ruusuvuori (ATP-90), Otto Virtanen (ATP-396), Patrik Niklas-Salminen (ATP-603) sekä nelinpelitähdet Henri Kontinen (ATP-57) ja Harri Heliövaara (ATP-63). Kontinen ilmoitti Australian avointen alla olevansa määrittelemättömän pituisella tauolla, eikä pelaa maaottelussa.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan helmikuun ensimmäisellä viikolla.

* rankingit 24.1.2022

DAVIS CUPIN KOTISIVUT

Miesten maajoukkue on kolmesti pelannut maailmanlohkon (nykyinen Davis Cup Finals) karsinnassa: 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikova voitti WTA-debyyttinsä… →