Kulikova voitti WTA-debyyttinsä Soulissa – ”Olin hieman jännittynyt ennen ottelua, mutta nyt tuntuu todella hyvältä”

21.12.2021  |  09:39  |  Raportit

Anastasia Kulikovan, 21, debyytti WTA-tasolla oli voitokas Soulissa.

Soulissa pelataan WTA125-tasoista turnausta – tästä eteenpäin menevät portaat: WTA250, WTA500, WTA1000 ja Grand Slam. Soulin avauskierroksella Kulikova (WTA-274) kohtasi intialaisen Riya Bhatin (WTA-432). WTA-tason avauksesta muodostui täydellinen Kulikovalle, kun hän voitti intialaisen vakuuttavasti 6-0, 6-2.

– Olin hieman jännittynyt ennen ottelua, mutta nyt tuntuu todella hyvältä. Hieman jännä tunne ottaen huomioon, että tunnemme tämän päiväisen vastustajan kanssa pidemmältä ajalta – tietyllä tapaa samaa vanhaa, mutta kuitenkin täysin uutta. Pelini oli kokonaisuudessaan hyvää ja syötin hyvin, kommentoi Kulikova.

Seuraavaksi Kulikova kohtaa neljänneksi sijoitetun kreikkalaisen Valentini Grammatikopouloun (WTA-184).

– Toivottavasti pystyn jatkamaan ensimmäisen kierroksen tavoin myös toisella kierroksella.

WTA125 | SOUL

Kulikovan vuosi on ollut menestyksekäs. Hänen 2020 vuoden lopun maailmanlistasijoituksensa oli 531 ja nyt hän on listalla jo 274 (parhaimmillaan ollut 273). Suomalaispelaaja aloitti vuoden peräti kymmenellä $15,000 ITF-turnauksella Tunisiassa, jossa tuloksena oli yksi turnausvoitto ja kaksi finaalipaikkaa.

Kesällä Kulikova siirtyi pelaamaan $25,000 ja $60,000 ITF-turnauksia. Menestys näissä nostatti rankingia kohti nykyistä TOP300-sijoitusta. Kulikova ylsi $25,000 turnauksissa kahdesti loppuotteluun ja $60,000 turnauksissa kahdesti puolivälieriin.

Seuraava uutinen: Kulikova puolivälieriin Soulissa… →