Miesten IPP Open ja naisten OrtoLääkärit alkavat viikonvaihteessa Talissa

8.11.2012  |  10:24

Jarkko Nieminen (ATP 49) osallistuu ensi viikolla Talissa, Helsingissä pelattavaan 125.000$ ATP Challenger -kisaan, IPP Openiin.
– Osallistujakaarti on todella kova. On ATP Tour -kisojen voittajia ja finalisteja sekä IPP Openissa  menestyneitä. On sisällä, kovalla kentällä menestyviä, hyviä syöttäjiä kuten Kroatian Ivo Karlovic, Latvian  Ernest Gulbis, Venäjän Dmitri Tursunov (IPP Open-voittaja 2008) ja Saksan Daniel Brands (viime vuoden voittaja) sekä Saksan  Benjamin Becker, listasi Jarkko. – Höystettynä parilla top-30 pelaajalla tämä voisi olla hieman heikomman ATP Tour-kisan veroinen.
-Lähden tietenkin voittamaan, mutta tiedostan, että mielettömän kovalla listalla on monta, joille voi yhtä hyvin hävitä, Nieminen lisäsi.
Jarkko voitti  IPP Openin kymmenen vuotta sitten, vuonna 2002. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran  vuonna  2001. Tunnetuin entinen osanottaja on ATP-rankingykkönen Serbian Novak Djokovic.
Jarkko Nieminen aloittaa kisan keskiviikkona, mutta jo tiistaina urakkansa aloittaa Harri Heliövaara. He  ovat  pääsarjan varmat suomalaispelaajat.  Tämän viikon lauantaina alkavasta karsinnasta pääsarjaan nousee neljä pelaajaa. .
Turnauksen kokonaispalkintosumma on 106 500 euroa (125 000 dollaria), josta voittajan saa 13 500 euroa.

OrtoLääkärit Open

Talissa pelataan IPP Openin kanssa yhtä aikaa  OrtoLääkärit Open, naisten 25 000 $ ITF-turnaus, jonka kaksinpelin pääsarjaan villin kortin ovat saaneet Emma Laine ja Piia Suomalainen sekä Viron Anett Kontaveit, tyttöjen US Openin kaksinpelin finalisti syyskuulta, ja Venäjän Daria Afanasyeva.
Laine, parhaimmillaan 50. sijalla WTA-rankingissa 2006, on viime vuodet kärsinyt  erilaisista sairauksstia ja vammoista. Entinen pelikunto on kaukana.
-Peruslyönnit onnistuvat, mutta liikkeet yläkautta eivät hyvin, sen verran sairaudestani jäi, Laine myönsi.
Teksti – turnauksen tiedotus 

Järjestäjien ilmoittama kilpailuiden alustava aikataulu

IPP Openin karsinnat  la 10.11. ja su 11.11. (kellonajat ilmoitetaan myöhemmin)
OrtoLääkärit Openin karsinnat su 11.11. ja ma 12.11.
Pääsarjat alkavat ma 12.11.
Välierät la 17.11.
Loppuottelut su 18.11.

 

 

 

Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Hautalahti, Pasanen ja… →