McDonald päätti Ruusuvuoren kaksinpelit Ranskassa

30.5.2021  |  19:03  |  Raportit

Emil Ruusuvuoren uran toinen pääsarja Ranskan avoimissa päättyi avauskierrokselle sunnuntaina. Yhdysvaltalainen Mackenzie McDonald oli vahvempi erin 4-6, 6-3, 7-6(4), 6-3.

22-vuotias Ruusuvuori (ATP-74) kohtasi ensimmäisellä kierroksella 26-vuotiaan yhdysvaltalaiskarsija McDonaldin (ATP-118).  Yhdysvaltalainen tekee uutta nousua takaisin TOP100, sillä kaksi vuotta sitten juurikin Ranskan avoimissa tullut takareisivamma piti hänet pitkään sivussa ja pudotti hänet lähes maailmanlistan sijan 300 tuntumaan – parhaimmillaan McDonald on ollut listalla sijalla 57 vuonna 2019. McDonaldin loukkaantumisen aikaan alkoi puolestaan Ruusuvuoren nousu kohti maailman eliittiä. Vuoden 2019 toukokuussa oli suomalaispelaaja ATP-400 ja siitä hetkestä on tapahtunut räjähdysmäinen nousu sijalle 74.

Ruusuvuori ja McDonald eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan. Vahvat karsintaottelut ilman erätappioita pelannut McDonald jatkoi vahvaa tekemistään pääsarjassa suomalaispelaajan kustannuksella erin 4-6, 6-3, 7-6(4), 6-3.

KAAVIOT | RANSKAN AVOIMET

Kyseessä oli Ruusuvuoren uran neljäs kaksinpelin pääsarja Grand Slam -tasolla. Parhaimpina saavutuksina ovat toisen kierroksen paikat Australian avoimissa 2021 ja US Openissa 2020.

Ruusuvuori on mukana vielä turnauksen nelinpelissä yhdessä saksalaisen Dominik Köpferin kanssa. Nelinpelissä jännitetään myös nelinpeliässä Henri Kontisen ja Edouard Roger-Vasselinin otteita. Ruusuvuori/Köpfer kohtaa ensimmäisellä kierroksella parin Aljaz Bedene/Jackson Withrow ja 12. sijoitetut Kontinen/Roger-Vasselin avaa duoa Matwe Middelkoop/Marcelo Arevalo vastaan.

Lisäksi Laura Hietaranta on mukana junioreiden puolella ensi viikolla – Ranskan avoimet ovat Hietarannan uran ensimmäinen Grand Slam -turnaus.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 22/2021 – →