Martinez päätti Ruusuvuoren urakan Australiassa – Kontinen/Roger-Vasselin tippui avauskierroksella

10.2.2021  |  06:38  |  Raportit

Kuva: ATP

Emil Ruusuvuori, 21, kärsi tappion Australian avointen toisella kierroksella espanjalaiselle Pedro Martinezille, 23, 6-1, 3-6, 2-6, 6-7(5). Myös Henri Kontisen, 30, ja Edouard Roger-Vasselinin oli taipuminen nelinpelin avauskierroksella parille Ricardas Berankis/Mikhail Kukushkin 5-7, 4-6.

Ruusuvuoren (ATP-86) ja Martinezin (ATP-87) ottelu alkoi räväkästi suomalaisen ässällä ja syötön pidolla. Suomalainen otti heti ottelun haltuunsa aggressiivisella pelillään murtaen vastustajansa avaussyötön ja pitämällä omansa siirtyen 3-0 johtoon. Seuraavassa omassa syöttövuorossaan oli Ruusuvuorella vaikeuksia, mutta suomalainen selvitti Martinezin neljä murtopalloa. Heti seuraavassa pelissä onnistui Ruusuvuori jälleen murrossa ja tätä kautta avauserä tuli kotiin vakuuttavasti 6-1.

Ottelun toinen erä oli avauserää huomattavasti tasaväkisempi. Martinez pääsi eroon helpoista virheistään ja terävöitti myös syöttötyöskentelyään – Ruusuvuori jatkoi vahvasti ja erää mentiin tasatahtia 3-3 tilanteeseen. Tässä vaiheessa suomalainen pääsi yrittämään murtoa, mutta espanjalainen selvitti kolme perättäistä murtopalloa. Ja kuin varkain seuraavassa pelissä onnistui Martinez ottamaan murron sekä pitämään oman syöttönsä tasoittaen erät 3-6 luvuin päättyneellä erällä.

Martinezin vahva vire jatkui myös kolmannessa erässä. Monipuolista takakenttäpeliä pelannut espanjalainen mursi Ruusuvuoren syötön erän viidennessä ja seitsemännessä pelissä, mikä tarkoitti erävoittoa 2-6. Erän aikana ei Ruusuvuori saanut ainoatakaan murtomahdollisuutta, kun taas Martinez pääsi erinomaisesti kiinni suomalaisen syöttöihin hyödyntäen mahdollisuutensa.

Ottelun neljännestä erästä muodostui trilleri. Martinez näytti karkaavan voittoon johtaen 1-4. Ruusuvuori vei kuitenkin seuraavat neljä peliä, sitten Martinez piti syöttönsä ja mursi päästen näin syöttämään otteluvoitosta tilanteessa 5-6. Suomalainen osoitti vielä sisukkuutensa pakottaen ratkaisun tie-breikkiin. Lopulta kuitenkin Martinezin rystylinja läpilyönti toi espanjalaiselle voiton erin 6-1, 3-6, 2-6, 6-7(5).

– Ensimmäiset puolitoista erää oli hyvää tekemistä. Vähän harmittaa etten saanut käytettyä mahdollisuuttani toisessa erässä. Se olisi ollut ihan eri tilanne olla 2-0 eräjohdossa kuin 1-1 tilanteessa, aloitti Ruusuvuori.

– Vastustaja aloitti toisessa erässä pelaamaan paljon paremmin ja hän pääsi todella hyvään fiilikseen. Saman aikaisesti itselläni alkoi tippua taso, niin pelillisesti kuin fyysisesti.

Ruusuvuori kertoi jälleen saaneensa tärkeää oppia tulevaisuutta varten.

– Jälleen tuli oppia ja kokemusta lisää – tätä tarvitsen. Avauskierroksen kova voitto oli hyvä juttu ja otan positiiviset asiat tästä turnauksesta mukaani, päätti Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoi olevansa Australiassa vielä viikon, jonka jälkeen matkustaa Singaporeen ATP250-turnaukseen. Tämän jälkeen kalenterissa saattaa olla ATP Challenger -turnaus Kazakstanissa, sillä Rotterdamin ATP500-turnaukseen hän ei välttämättä mahdu mukaan kovan ilmoittautuneiden listauksen johdosta.

AUSTRALIAN AVOIMET | KAKSINPELI

Kontinen/Roger-Vasselin taipuivat ensimmäisellä kierroksella

Henri Kontinen, 30, ja ranskalainen Edouard Roger-Vasselin, 37, kärsivät tappin nelinpelin avauskierroksella duolle Mikhail Kukushkin/Ricardas Berankis 5-7, 4-6.

Avauserän alussa tilanteessa 1-1 joutui 11. sijoitettu suomalais-ranskalaispari selvittämään vastustajiensa kaksi murtopalloa. Tämän jälkeen edettiin ilman murtopalloja erän loppuhetkille saakka. Kontinen/Roger-Vasselin johtivat 5-4 ja ansaitsivat Kukushkinin syötössä kolme eräpalloa. Kuitenkaan hyödyntäminen ei onnistunut ja heti seuraavassa Roger-Vasselinin syötössä ottivat hyvät palautukset omaavat Kukushkin/Berankis murron, mikä vei parin lopulta erävoittoon 5-7.

Toisen erän viidennessä pelissä iskivät jälleen kaksinpeliin erikoistuneet Kukushkin ja Berankis. Tämän murron turvin kaksikko siirtyi 3-5 johtoon ja saivat myös kaksi ottelupalloa Kontisen syöttövuorossa. Nämä ottelupallot Kontinen/Roger-Vasselin vielä selvitti, mutta seuraavat Kukushkinin syöttövuorolla olivat liikaa. Kukushkin/Berankis toiselle kierrokselle erin 5-7, 4-6.

– Paljon oli mahdollisuuksia molemmissa erissä. Olimme mukana oikeastaan heidän jokaisessa syöttövuorossaan ja ensimmäisessä erässä pääsimme eräpallotilanteenseenkin. Vastassa oli tänään kaksi hyvää palauttajaa, he käänsivät tärkeät pisteet edukseen, kommentoi Kontinen.

– Tuntui hyvältä tänään kentällä, oli kivaa pelata. Nyt keskityn sekanelinpeliin ja toivottavasti menemme siinä pitkälle.

Kontinen pelaa Australiassa vielä sekanelinpeliä yhdessä Yaroslava Shvedovan kanssa. Australian avointen jälkeen kertoi Kontinen hänen ja Roger-Vasselinin pelaavan seuraavaksi ainakin Rotterdamissa, mahdollista on myös nähdä pari Montpellierissä.