Maria Hokkanen vauhdittamaan mailapelien kouluyhteistyötä

22.6.2016  |  14:08

Tennisliiton, Pöytätennisliiton, Sulkapalloliiton, Squashliiton ja Racketlonliiton yhteiselle Mailapelit varhaiskasvatuksen ja koulupäivän liikunnallistamisen tukena -hankkeelle myönnettiin huhtikuussa 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriön 50 000 euron avustus. Hankkeessa edistetään mailapelien kouluihin ja varhaiskasvatukseen kohdistuvaa yhteistyötä kehittämällä olemassa olevia ja luomalla uusia toimintamalleja liikuntatunneille, välitunneille, lajiesittelyihin ja kerhotoimintaan. Lisäksi hankkeen aikana koulutetaan opettajia ja tuotetaan uutta sisältöä mailapelien opetusmateriaaliin.

Hankkeen toteutuksesta vastaa päätoiminen mailapelikoordinaattori, jonka työsuhde alkaa elokuussa ja kestää koko hankekauden ajan eli toukokuun 2017 loppuun saakka. Lajiliittojen yhteistyö rekrytointiprosessissa sujui saumattomasti ja monen hyvän hakijan joukosta koordinaattoriksi valittiin yhteistuumin opettajan pätevyyden omaava turkulainen filosofian maisteri Maria Hokkanen. Hokkasen kokemus koulumaailmasta täydentää hyvin lajiliittojen työntekijöiden osaamista ja tukee sitä, että koulujen kanssa tehtävässä yhteistyössä voidaan entistä paremmin huomioida uuden opetussuunnitelman linjaukset.

Hokkasen oma pelaaja- ja ohjaajatausta on enimmäkseen tenniksestä, mutta myös muut mailapelit ovat hänelle tuttuja. ”Odotan innolla sitä, että pääsen vierailemaan muiden lajien seuroissa ja syventämään näin tietämystäni pöytätenniksestä, sulkapallosta ja squashista”, sanoo Hokkanen ja muistuttaa, että eri lajit täydentävät hyvin toisiaan. Mailapelit edellyttävät varsin samanlaisia ominaisuuksia kuten hyvää silmä-käsikoordinaatiota sekä välineenhallintaa ja liikkumisessakin on samoja elementtejä.

Hankkeen vaikutusten piiriin pyritään saamaan 200 koulua, 30 päiväkotia, 30 mailapelikerhoa sekä 200 opettajaa ja yhteensä huikeat 25 000 lasta. ”Tiiviillä yhteistyöllä meillä on paremmat edellytykset tuoda mailapelejä tunnetummaksi kouluissa sekä päiväkodeissa ja vakiinnuttaa mailapelien asemaa koulun arjessa”, toteaa Sulkapalloliiton nuorisopäällikkö Tommi Saksa. Squashliiton Markku Hyrske on samoilla linjoilla: ”Mailapelit tuovat iloa, kuntoa ja mielenkiintoisia haasteita ja ne ansaitsevat nykyistä vahvemman aseman koululiikunnassa. Mailapelikoordinaattorin työ vie askeleen kohti pitkän tähtäimen tavoitetta, että mailapelit ovat normaali osa koululaisen liikuntaohjelmaa.”

Squashliiton toiminnanjohtajan Hannu Mäkisen mukaan mailapeliyhteistyöhankkeelle on tilaus: ”Kaikki lapset ja nuoret eivät innostu joukkuelajeista, mutta eivät jaksa myöskään harrastaa yksin. Pöytätennis, squash, sulkapallo ja tennis tarjoavat erinomaisen harrastusvaihtoehdon isolle kohderyhmälle. Hankkeen avulla perehdytämme opettajat, lapset ja nuoret mailapeleihin sekä harrastusmahdollisuuksiin.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Seniorien MM-kisat Talissa… →