Maria Sharapovan ”kämmen”

18.5.2015  |  09:00  |  Artikkeli

Onko kuvassa jotain outoa? Kuva: Splash News/All Over Press​

Maria Sharapova lyö ahdistetussa asemassa kämmenlyöntinsä vasemmalla kädellään. Tiukassa paikassa lahjakas ja kokenut pelaaja soveltaa tekniikkaa, muuttaa sitä ja tekee kaikkensa saadakseen pallon vielä kerran verkon toiselle puolelle. Parempi ruma pelastus kuin hienolla lyönnillä virhe!

Kukaan ei halua joutua kuvan mukaiseen tilanteeseen, mutta joskus näin kuitenkin käy.

Lisää ulottuvuutta

Maria on venyttänyt pitkän vartensa äärimmilleen ja päästänyt oikean käden irti mailasta lyödäkseen hätätilanteessa vasemman käden kämmenpelastuksen.

Tasapainoinen liuku

Tilanteeseen on tultu vauhdilla, ja osumaan se vauhti pitää saada jarrutetuksi. Massakentällä on hyvä osata käyttää liukumista hyväkseen. Muutoin juoksumatkat pitenevät mahdottomiksi ehtiä. Vahvajalkaiset ja taitavat pelaajat liukuvat kovilla kentilläkin.

Osumakohta

Tässä lyönnissä näyttäisi osuma olevan mailan kehyksessä, mutta joskus se riittää ja lyönnistä tuleekin yllättävä. Ja jos pallo menee verkon toiselle puolelle on vielä mahdollisuus voittaa.

Kaikkiin palloihin yrittäminen

Maria ei varmasti olisi halunnut joutua kuvan tilanteeseen, mutta voitontahto on niin suuri, että kaikkiin palloihin on yritettävä päästä kiinni.

Opittu vaan tuskin opetettu

Lahjakkaalle pelaajalle ei tarvitse opettaa kaikkea. Hän etsii ja löytää ratkaisuja itse, ja junioripelaajat ovat sillä löytöretkellä pelatessaan omia pelejään ohjattujen harjoitusten ulkopuolella. Siksi pelaajien omat harjoitukset ovat taidon monipuolisen kehittymisen kannalta välttämättömiä.

Teksti: Jukka Tanninen

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennislehti 3/15 on… →