Maailman tennispäivä 4.3.

4.3.2013  |  09:20

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Kansainvälinen Tennisliitto on ottanut maaliskuun neljännen päivän maailman tennispäiväksi.

Kansainvälinen Tennisliitto kehittänyt uuden konseptin tennisharrastuksen levittämiseksi maailmalla: tästä vuodesta lähtien aletaan viettää maailmanlaajuista Tenniksen päivää 4.3.
Päivä lanseerataan englanninkielisellä nimellä World Tennis Day, ja ITF tekee siitä todella näyttävän eri puolilla maailmaa.
New Yorkissa tapahtumapaikka on – ei enempää eikä vähempää – Madison Square Garden, tuttu urheilutapahtumista ja rokkikonserteista. Hong Kongissa tapahtuma on Asia World Arenassa. Kummassakin on ITF:n partnerina BNP Paribas -pankki, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä ITF:n kanssa mm. Davis Cupissa.
Näissä tapahtumissa on mukana tenniksen nykyisiä ja entisiä ammattilaispelaajia ja keskiössä ITF:n Tennis 10s -ohjelma, joka on rakennettu helpottamaan lasten tennisharrastuksen aloittamista.
Tenniksen oppimiseen ja harrastamiseen kehitetty entistä helpompi ja hauskempi aloittamistapa onkin hyvä sisältö lajin esittelypäivänä.

Mailan päivä 17.5.

ITF:llä on 210 jäsenmaata, jotka voivat tehdä maailman tennispäivästä omannäköisen tapahtumansa.
Kansainvälisessä Tennisliitossa tiedetään, että maaliskuun alku ei ole kaikille sen jäsenmaille paras mahdollinen. Meillä täällä pohjoisessa sisäpelikausi on lopuillaan, muttei vielä toiveitakaan ulkona pelaamisesta. Tänä vuonna Maailman tennispäivä osuu maanantaille, joka ei sekään ole aivan ideaali.
ITF:llä ei olekaan mitään sitä vastaan, että sen jäsenmaat voivat viettää kansallista tennispäivää itselleen sopivana ajankohtana.
Suomen Tennisliiton Mailan päivä 17.5. toimii mainiosti meidän maailmamme tennispäivänä. Sitä on monella paikkakunnalla vietetty juuri lajin esittelyn merkeissä. Avoimet ovet seuroihin ja pelipaikkoihin sekä meneminen sinne, missä ihmiset liikkuvat, kuten markettien parkkipaikoille, toreille ja aukioille, tuovat lajia tutummaksi niille, jotka eivät lajin viehätyksestä ole vielä päässeet osallisiksi.

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Ulkopelikauden 2013 sarjatennis… →