LT:n ja TTS:n ystävyysottelussa testattiin uutta pelimuotoa

26.11.2021  |  11:07  |  Seurat

Lahden Tenniskerho ja Tuusulan Tennisseura pelasivat ystävyysottelun 13.11.2021, jossa kokeiltiin uutta pelimuotoa.

Naispelaajille suunnatussa ystävyysottelussa pelattiin vihreäpistepalloilla yhden tunnin aikapelejä. Osallistujat eivät olleet pelanneet virallisia kisapelejä, takana oli tenniksen pelaamista maksimissaan kolme vuotta.

Matalankynnyksen tapahtuma keräsi kiitosta osallistujiltaan ja yhteinen näkemys oli, että pelimuoto madaltaa osallistumista kilpailemiseen.

– Loin formaatin, koska koin etten uskalla mennä kovilla palloilla pelaamaan naisten E-luokkaan. En osannut edes syöttää vielä viime kesänä. Ja koska tennis on peli, eikä vuositolkulla koppatreeniä, halusin vaihtoehdon, sanoi LT:n Anna Degerman.

Tenniksen strategian 2021-2024 visio on: ”Enemmän, parempia pelaajia”. Strategiset valinnat menestyvä huipputennis, kehittyvä kilpatennis ja kasvava harrastetennis ohjaavat tekemistä kaikissa toiminnoissa. Kilpailutoiminnassa haetaan kasvua pelaaja- ja ottelumääriin. Tarkoituksena on kehittää olemassa olevia kilpailumuotoja sekä kehittää uusia motivoivia pelimuotoja.

 

TENNIKSEN STRATEGIA 2021-2024

Degerman kiittelee myös Tennisliiton kouluttajia Harri Suutarista ja Jussi Koivistoa, koska liiton koulutuksissa on nostettu esille erilaisia pelimuotoja ja pallojen käyttöä.

– Poikani pelien kautta huomasin lapsilla olevan paljon erilaisia vaihtoehtoja aloittaa matsit, mutta aikuisilla ei lainkaan.

Vasemmalta Anna Degerman, Niina Lipponen, Kiti Juden, Niina Oksanen, LT:n valmentaja Nikke Petrola, Marika Vänskä, TTS:n valmentaja Ilkka Mäkelä ja edessä Anri Vuori.

LT:ssa on käynnissä myös seuran sisäinen talviliiga, 16 pelaajan Dunlop Greenball Masters.

– Olisi hienoa nähdä kansallisia Greenball-tapahtumia eri puolilla Suomea. Nyt on täällä Lahdessa ja tarkoituksena on myös järjestää Vierumäellä. Toivoisin lisää seurojen välisiä naisten ensikertalaisotteluita. Luomme turvallisen, hyväksyvän ja iloisen tunnelman jokaiselle osallistujalle.

Naisverkoston aluetapaaminen Lahdessa 12.12.

Naisverkoston tapahtumat jatkuvat ensimmäisellä aluetapaamisella Lahdessa 12.12. klo 10.00-16.00.

Tapahtuma on veloitukseton osallistujille, ensimmäiset 16 mahtuu mukaan. Tapahtumajärjestäjinä toimivat Suomen Tennisliitto ja Lahden Tenniskerho.

ILMOITTAUTUMINEN

Tapaamisen ohjelma

  • klo 10.00-11.00 tennistreenit Kispi-Areenalla (entinen Lahden Kisapuisto)
  • klo 12.00-13.00 ruokailu Bistro & Bar Kokka (Borupinraitti 4, Lahti)
  • klo 13.00-14.00 Lahden Tenniskerhon puheenjohtaja Anna Degerman avaa tapaamisen. Päivän aiheena: lisää tyttöjä ja naisia tenniskentille. LT:n näkemys pelaajarekisterin kasvattamisesta, markkinointi ja yhteisöllisyys. Keskustelua hyvistä toimintatavoista ja mahdollisista haasteista.
  • klo 14.00-14.30 Kahvit ja jälkiruoka
  • klo 14.30-16.00 Valmentaja Nikke Petrola ja videopuhelu Lontooseen Kia Rinteelle – tyttö- ja naispelaajien motivointi ja houkutteleminen lajin pariin

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool loppuotteluun kauden… →