Löfman tuplamestariksi Pajulahdessa

24.11.2019  |  11:47  |  Raportit

Aleksi Löfman, 17, voitti kaksin- ja nelinpelin alle 18-vuotiaiden kansainvälisessä junioriturnauksessa Pajulahdessa. Löfmanin voittavana nelinpeliparina oli Oskari Eerola, 17, ja myös tyttöjen nelinpelissä turnausvoiton makuun pääsi Stella Remander, 14.

Löfmanille ensimmäiset ITF-turnausvoitot: ”Tunnelma on ihan loistava!”

Aleksi Löfmanin vahva syysvire sai jatkoa 5. kategorian ITF-turnauksessa Pajulahdessa. 17-vuotias pelaaja oli reilu viikko sitten päässyt kokemaan ATP Challenger -tason otteluita Tali Openissa ja nyt itseluottamusta uhkuen hän otti tuplamestaruuden.

Kaksinpelissä Löfman aloitti urakkansa karsinnoista, joissa otti kaksi voittoa. Pääsarjassa hän jatkoi vahvaa menoaan ja lopulta turnausvoitto irtosi ilman erätappioita. Välierässä hän voitti ykkössijoitetun puolalaisen Marcel Politowiczin 7-6(3), 7-5 ja loppuottelussa seitsemänneksi sijoitetun puolalaisen Karol Tomanskin 6-2, 6-3.

– Tunnelma on ihan loistava! Pelitasoni vaihteli otteluissa jonkin verran, mutta sain kuitenkin kaivettua aina voiton. Loppuottelu oli ihan hyvä peli. Se oli melkein läpi ottelun hallussa, vain loppuun tuli pieni notkahdus, kommentoi Löfman.

TULOKSET

Löfman/Eerola ja Remander/Varul nelinpelien valtiaat

Myös nelinpelissä nähtiin suomalaisten juhlat. Tytöissä pääsi Stella Remander tuulettamaan syksyn toista ITF-turnausvoittoaan nelinpelissä. Kolmanneksi sijoitetut Remander ja virolainen Liisa Varul taistelivat välierässä ja loppuottelussa voitot tiukkojen kolmieräisten saattelemana. Välierässä kaatui ykköseksi sijoitettu pari Sara Bejlek/Anet Angelika Koskel 6-3, 2-6, 10-5 ja loppuottelussa virolaiset Elisabeth Iila/Viktoria Kleer Kliimand 4-6, 7-6(5), 10-7.

Löfman ja Oskari Eerola ottivat puolestaan poikien nelinpelin voiton. Sijoittamaton pari eteni loppuotteluun voittaen kolmanneksi ja toiseksi sijoitetut parit. Välierässä he voittivat puolalaiset Politowiczin ja Tomanskin 7-6(2), 6-2. Loppuottelussa suomalaisten ei tarvinnut lyödä lyöntiäkään, sillä virolaiset Alex-Andre Ojassalu/Ronan Vahtras antoivat luovutuksen. Turnausvoitto on myös Eerolalle uran ensimmäinen ITF-kiertueella.

TULOKSET

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 48/2019 – →