Lenho Savitaipaleen voittoon

20.6.2005  |  08:00

Kolme suomalaista välierissä

Tommi Lenho (ATP 1037) kiitti kauniisti järjestäjiä saamastaan pääsarjan villistä kortista ottamalla turnausvoiton Savitaipale Openissa, miesten 10.000$ ITF Futures-turnauksessa sunnuntaina.
Lenhon voittokulku alkoi, kun hän ravasi tieltään ensimmäisellä kierroksella kisan ykköseksi sijoitetun Puolan Maciel Dilaj’n (ATP 465). Ottelu on tasaväkinen loppuun asti, ratkaisevan erän Lenho voitti tie-brekilla (7-4). Toisella kierroksella kukistui lucky loserin pääsarjaan päässyt Jura Barkov (ei rankingia) ja puolivälierissä kolmessa erässä Saksan Tobias Kamke (ATP 744).
Välierissä Lenho kukisti asevelvollisuutensa parin viikon kuluttua päättävän viidenneksi sijoitetun Timo Niemisen (ATP 570) 7-5, 6-0 ja finaalissa luvuin 6-1, 7-5 sijoittamattoman saksalaisen Dominik Meffertin (ATP 743), joka oli välierissä pudottanut toisen intistä vapautuvan, Janne Ojalan (ATP 675).
Tuplapottiinkin Lenholla oli mahdollisuus, sillä hän eteni parinsa Lauri Kiiskin kanssa finaaliin asti, jossa neljänneksi sijoitetun suomalaisparin kukisti kuitenkin meksikolaispari Juan-Manuel Elizondo/Alfonso Perez luvuin 6-3, 3-6, 7-5.
Suomalaisittain Savitaipale Open sujui mukavasti: välierissä oli mukana kolme suomalaista. Tällä viikolla pelataan toinen ITF Futures-turnaus Vierumäellä.