Leivo ja Paukku Finnish Tourin -osakilpailuvoittoihin Kaarinassa

27.5.2013  |  08:36

Vuoden kolmannet Finnish Tour -osakilpailut pelattiin ÅLK:n kotihallissa Aktia Arenassa Kaarinassa.
Miesten kaksinpeliin oli ilmoittautunut 25 pelaajaa.
Kisan ykkössijoitettu TCT:n Juho Paukku aloitti kisan toiselta kierrokselta ja otti voitot suoraan kahdessa erässä HVS:n Tuomo Ojalasta ja Panu Virtasesta, mutta välierissä hän menetti erän viidenneksi sijoitetulle HVS:n Sami Huurinaiselle.
Kakkossijoitettu, hänkin kisan toiselta kierrokselta aloittanut HVS:n Ristomatti Lanne sen sijaan joutui heti  ahtaalle: TaTS:n Timi Kivijärvi pakotti hänet maratonotteluun, josta hän selvisi voittajana luvuin 7-5, 6-7, 7-6, mutta puolivälierissä KarTen Anssi Raasio (8.) vei voiton kolmessa erässä.
Raasio jatkoi korkeammalle sijoitettujen ”kiusaamista” välierissä. Hän vei ensimmäisen erän jenkkiyliopistosta kesälomalle saapuneelta KTS:n Juuso Ojaselta (6.), mutta taipui sitten toisen erän tie-breakissa ja hävisi kolmannen erän 4-6.
Loppuottelu oli sitten Juho Paukun näytöstä hän voitti Juuso Ojasen 6-1, 6-1.
Finnish Tourin miesten pistetaulukossa Juho jakaa kärkisijan HVS:n Henri Kontisen kanssa, joka otti ensimmäisessä osakilpailussa, sisäkenttien SM-kisoissa voiton ja 12 pistettä.

Naisten Finnish Tourin osakilpailuun oli ilmoittautunut vain 12 pelaajaa. TaTS:n Ella Leivo (1.) menetti ennen finaalia kahdessa ottelussa yhteensä neljä peliä. Loppuottelussa ei vastaan tullutkaan seurakaveri Milka-Emilia Pasanen (2.), joka koki avausottelussa tappion HVS:n Elina Joroselle. Elina etenikin loppuotteluun voittamalla tiukassa välierässä LVS:n Naomi Holopaisen (4.). Ella Leivoa Elina ei kuitenkaan pystynyt loppuottelussa horjuttamaan, vaan koki tappion 3-6, 1-6.
Ella Leivolle kisavoitto toi 12 pistettä ja hän nousi 24 pisteeseen; kaula muihin kasvoi melkoisesti.