Latvia löi Suomen 3-2 ja nousee DC.n I ryhmään

15.9.2013  |  17:55

 

 

Suomi jatkaa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmässä, kun sunnuntaina Latvian ykkönen, Ernests Gulbis voitti Suomen ykkösenä pelanneen Juho Paukkun luvuin 6-3, 6-4, 6-4.
Voitollaan Gulbis vei Latvian tavoittamattomaan 3-1 johtoon ja nosti Latvian I ryhmään.
Kakkosten kaksinpelissä Herkko Pöllänen voitti Martins Podzusin 6-4, 6-4 ja kaunisteli siten DC-ottelun Latvia – Suomi lopputulokseksi 3-2.

Ensi vuonna II ryhmässä jatkavat Suomen lisäksi Bosnia ja Hertzegovina, Bulgaria, Irlanti, Kypros, Liettua, Luxemburg,  Moldova, Monaco ja  Valko-Venäjä.
Toukokuussa pelattiin III ryhmän ottelut siten, että eurooppalaiset joukkueet ottelivat keskitetysti San Marinossa ja sieltä II ryhmään nousivat Kreikka ja Norja, ja afrikkalaiset maat pelasivat Kairossa, josta kakkoseen nousivat Egypti ja Marokko.

Ensi vuoden II ryhmän kaaviota saadaan vielä odottaa, sillä Eurooppa-Afrikan I ryhmän toiset putoamiskarsinnat pelataan vasta kuukauden kuluttua, lokakuussa. Kahdessa karsintaottelussa kohtaavat Venäjä ja Etelä-Afrikka sekä Tanska ja Ruotsi. Ruotsilla on kotiottelu ja se pelataan viikkoa myöhemmin kuin Venäjä-Etelä-Afrikka -ottelu, joka sattuu samaan aikaan Stockholm Openin kanssa.

 

 

 

Micke Kontinen

Herkko Pöllänen

Henri Kontinen

Juho Paukku 

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen N65-joukkue Kitty… →