Lassila jatkoi yllätyksiään tiputtamalla Kaukovallan – uusi Suomen mestari kruunataan sunnuntaina

28.6.2024  |  15:50  |  Raportit

Kärkisijoitetut ovat tippuneet jatkosta miesten kaksinpelissä; nyt on jo varmaa, että sunnuntaina kruunataan uusi kaksinpelin Suomen mestari.

Kahta viimeistä kisapäivää voit seurata myös Tennisliiton YouTube-kanavan välityksellä; selostajana toimii Julius Kaverinen. Miesten välierät pelataan lauantaina klo 10.00 ja naisten klo 11.30.

KAKSINPELIN PUOLIVÄLIERÄT
Jeri Lassila, Smash – [1] Patrick Kaukovalta, HVS 6-2, 6-2
Emil Matikainen, HVS – Andreas Sillaste, OVS 6-2, 7-5
[8] Aleksi Löfman, HVS – [4] Peetu Pohjola, TaTS 6-1, 6-0
[6] Santtu Leskinen, GT – [2] Leevi Säätelä, HVS 7-5, 6-2

 

KAKSINPELIN VÄLIERÄT
Jeri Lassila, Smash – Emil Matikainen, HVS | lauantai klo 10.00, YouTube
[6] Santtu Leskinen, GT – [8] Aleksi Löfman, HVS | lauantai klo 10.00

 

SM-KILPAILUT: KAAVIOT | OTTELUAIKATAULU | KUVAGALLERIA

Vierumäen kisojen suurin nimi on tähän mennessä ollut Smashin Jeri Lassila (artikkelikuvassa). Lassila saapui Vierumäelle 21-vuotiaiden Suomen mestarina ja tulikuuma vire on vienyt nuoren pelaajan jo SM-välieriin ensimmäistä kertaa urallaan. Lassila on tiputtanut jatkosta molemmat viime kesän finalistit: avauskierroksella Vesa Ahdin (Smash-Kotka) ja perjantaina puolivälierässä hallitsevan mestarin ja ykkössijoitetun Patrick Kaukovallan 6-2, 6-2.

”Onhan tämä hienoa! En ole aiemmin päässyt lähellekään mitalipelejä aikuisissa. Aiemmin ulkokentillä paras SM-suoritus oli toinen kierros ja sisällä kolmas kierros”, kommentoi Lassila.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Lassila saa välierässä vastaansa toisen kisan yllättäjän Emil Matikaisen. Matikainen voitti avauskierroksella kolmanneksi sijoitetun laji-ikoni Lauri Kiiskin ja vire on vienyt myös hänet ensimmäistä kertaa aikuisten tasolla SM-mitalipeleihin. Matikainen voitti puolivälierässä Andreas Sillasteen 6-2, 7-5.

”Hemmetin hyvältä tuntuu! On ollut tosi tasaiset kisat tähän mennessä, ei voi kuin onnitella itseään hyvistä peleistä. Puolivälierä oli tosi tasainen, Andy pelasi myös uskomattoman hyvin. Hyvää syöttämistä ja pitkiä palloralleja sekä aika fyysinen peli. Onneksi jaksoin pelata hyvällä tasolla, tämä oli kuudes pelini näissä kisoissa. Syöttö-kämmen -kombinaatio on toiminut tosi hyvin peleissäni, erityisesti kämmeneltä olen pystynyt tekemään pisteitä oikeastaan ihan mistä vaan”, kommentoi Matikainen.

Alakaaviossa kaksi kovasyöttöistä ja -lyöntistä pelaajaa ovat raivanneet tiensä välieriin. Kahdeksanneksi sijoitettu Aleksi Löfman murskasi neljänneksi sijoitetun Peetu Pohjolan mitalihaaveet erin 6-1, 6-0. Kuudenneksi sijoitettu Santtu Leskinen puolestaan tiputti jatkosta toiseksi sijoitetun sisäkenttien Suomen mestarin Leevi Säätelän 7-5, 6-2.

Santtu Leskinen
Aleksi Löfman

Jaa:

Seuraava uutinen: Wimbledonin pääsarjakaaviot julkaistu:… →