Ahti tiputti hallitsevan mestarin, SM-välieräparit ovat Blomqvist – Ahti ja Remander – Alkio

28.6.2024  |  15:24  |  Raportit

Venla Ahti järjesti päivän suurimman yllätyksen naisten kaksinpelissä tiputtamalla jatkosta ykköseksi sijoitetun ja hallitsevan mestarin Ella Haaviston. SM-mitalipeleissä ovat Ahti, Clarissa Blomqvist, Stella Remander (artikkelikuvassa) ja Aino Alkio.

Kahta viimeistä kisapäivää voit seurata myös Tennisliiton YouTube-kanavan välityksellä; selostajana toimii Julius Kaverinen. Miesten välierät pelataan lauantaina klo 10.00 ja naisten klo 11.30.

KAKSINPELIN PUOLIVÄLIERÄT
[5] Venla Ahti, Smash-Kotka – [1] Ella Haavisto, Smash 0-6, 6-4, 6-1
[3] Clarissa Blomqvist, HTK – Eeva Ristola, Smash-Kotka 6-2, 6-3
Aino Alkio, HVS – [4] Emelie Gabran, ÅLK 6-2, 6-3
[2] Stella Remander, HVS – Milla Kotamäki, TaTS 7-6, 6-2

 

KAKSINPELIN VÄLIERÄT
[3] Clarissa Blomqvist, HTK – [5] Venla Ahti, Smash-Kotka | lauantai klo 11.30, YouTube
[2] Stella Remander, HVS – Aino Alkio, HVS | lauantai klo 11.30

 

SM-KILPAILUT: KAAVIOT | OTTELUAIKATAULU | KUVAGALLERIA

Venla Ahti oli suurissa vaikeuksissa Ella Haavistoa vastaan, sillä tilanne tulostaululla oli jo 0-6, 1-4. Sitkeä kotkalainen kuitenkin roikkui pelissä mukana, mikä palkittiin lopulta. Kerta toisensa jälkeen Ahti sai eliminoitua Haaviston hyökkäävän pelin ja käännettyä peliä itselleen monipuolisen lyöntivalikoimansa, erityisesti pysäytyslyöntien, turvin. Smash-Kotkan pelaaja voitti ottelun lopulta erin 0-6, 6-4, 6-1.

”Oli todella takkuinen alku. Kieltämättä aikaisemmatkin otteluni olivat selviytymistaistelua, mutta niissä riitti laittaa palloa kenttään vähän huonommallakin tuntumalla ja ei niin kovaa. Lähtökohtani huomioiden tiesin tänään olevan edessä aikamoinen työmaa Ellaa vastaan. Sitä se olikin, en oikein saanut palloa edes kenttään. 0-6 ja 1-4 tilanteessa olin, että ei hemmetti tämä näin voi mennä. Sitten sain parista pisteestä lisää itsevarmuutta ja rentoutta peliin”, kommentoi Ahti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Välierässä viidenneksi sijoitettu Ahti saa vastaansa kolmanneksi sijoitetun Clarissa Blomqvistin, joka tyylitteli 6-2, 6-3 voiton Eeva Ristolasta. Ahti ja Blomqvist kohtasivat toisensa ulkokenttien SM-finaalissa 2022 ja välierässä viime vuonna. Molemmilla kerroilla Blomqvist vei ottelun nimiinsä kolmessa erässä.

”Tuntuu ihan hyvältä. Mitalipelithän ovat se mitä tavoittelen, kiva lähteä pelaamaan lauantaina. Vielä ei ole pelini ollut mitään maagista, mutta peruskämmen toimii yleensä aina ja syöttöön lähdetään laittamaan vähän lisää vauhtia”, sanoi Blomqvist.

”Kovalyöntinen vastustaja on vastassa. Parit kesät ollaan Clarissan kanssa väännetty; odotan innolla ottelua ja toivottavasti olisi vihdoin mun aika voittaa tämä mittelö”, päätti Ahti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Alakaavion puolella välierässä kohtaavat sisäkenttien SM-mestarit vuosimalleja 2023 ja 2022, eli Aino Alkio ja Stella Remander. Sijoittamaton Alkio tiputti puolivälierässä neljänneksi sijoitetun Emelie Gabranin 6-2, 6-3 ja toiseksi sijoitettu Remander puolestaan kukisti maajoukkuetoverinsa Milla Kotamäen 7-6, 6-2.

Jaa:

Seuraava uutinen: Lassila jatkoi yllätyksiään… →