Lambi Street Tennis -haasteen voittajat löytyvät Loviisasta ja Ilmajoelta

25.11.2020  |  17:13  |  Seurat, Yhteistyökumppanuudet

Lambi Street Tenniksen etäkiertue on ollut vauhdissa syyskuun puolesta välistä lähtien. Kiertue on vieraillut ympäri Suomea ja vielä on muutamat viikot jäljellä, joiden aikana vieraillaan usealla eri paikkakunnalla ja koulussa. Tällä viikolla palloja lyödään Akaassa, Kouvolassa, Jyväskylässä, Kemijärvellä ja Tampereella.

Yhteensä kiertue on vieraillut jo 15 paikkakunnalla ja kouluja on kierretty lähes 50. Kiertue jatkuu vielä siis muutaman viikon ajan ja lopputulemana on lähes 60 koulua, eli jälleen liikutetaan tuhansia lapsia ja tutustutetaan heitä tenniksen pariin. Aivan kuten Tennisliitto ja Lambi ovat asettaneet yhteistyönsä kulmakiveksi: olla liikuttamassa lapsia ja nuoria ympäri vuoden. Haasteellisesta koronavirustilanteesta huolimatta on etäkiertue (Tennisliitto ja seurat toimittavat välineet ja ohjeet kouluille, katso videomateriaalit täältä) onnistuttu pelaamaan turvallisesti läpi.

LAMBI STREET TENNIS -SIVUSTO

Kuva: Loviisa, Isnäsin koulu

Isnäsin koulu Loviisasta vuoden koulu – palkintona Jarkko Niemisen kouluvierailu keväällä

Lambi Street Tenniksen lähettiläs Jarkko Nieminen haastoi kaikki koulut ja oppilaat mukaan somehaasteeseen, jossa pyydettiin liikkujia ja kouluja näyttämään heidän toimintaansa sekä jakamaan lajin pelaamisen iloa. Kiitos kaikille haasteeseen osallistuneille, näimme upeita suorituksia useilta paikkakunnilta. Viime perjantaina järjestetyssä Vuoden parhaiden pelaajien -palkitsemistilaisuudessa palkittiin vuoden parhaana kouluna Loviisan Isnäsin koulu. Palkinnoksi loviisalaiskoulu saa Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän kaksinpelaajan Jarkko Niemisen vierailun tulevana keväänä.

Palkinto myönnettiin Loviisan innostuneesta tunnelmasta ja Isnäsin oppilaiden ahkerasta pelaamisesta, innostumisen tietoutta jaettiin sisäisesti Tennisliiton kanssa sekä paikallismediat uutisoivat aiheesta ja tämä osaltaan poiki lisätapahtumia Porvooseen. Isnäsin koulun tennisvastuussa oli luokanopettaja Juha Kuljukka. Kuljukka oli myös mahdollistamassa kiertueen pelaamista Porvoossa.

– Street Tennis -toiminta on mielestäni todella tärkeää, koska sitä kautta useammat nuoret ja lapset pääsevät tutustumaan lajiin. Muistan omasta nuoruudestani millainen rikkaus se oli kokeilla erilaisia lajeja ja juttuja. Tätä kautta nuoret pääsevät tenniksen pariin ja näin tämä on myös väylä, jos innostuu, paikallisiin harrasteryhmiin ja seuroihin. Pääsee kasvattamaan kipinää lajin suhteen entisestään, sanoo Nieminen.

Street Tennis -tapahtumissa lapset pääsevät kokeilemaan tennistä lapsille sopivilla kentillä ja välineillä. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä paikallisten tennisseurojen kanssa. Tennisliitto ja seurat ovat olleet liikuttamassa vuosittain yli 10 000 lasta ja nuorta kouluissa sekä päiväkodeissa.

– Palkinto tuli meille suurena yllätyksenä, mutta tennisviikko kokonaisuudessaan oli oppilaille erittäin mieluinen, ja mukavaa, että se saa loppuhuipennuksen vielä keväällä, iloitsi rehtori Taija Hyttinen Loviisan kaupungin kotisivuilla.

Lisäksi Ilmajoelta Herralan koulu palkitaan tenniksen välinesetillä. Ilmajoella oltiin tehty upea video, joka ansaitsee huomionosoituksen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 48/2020 – →