Laineelle vuoden ensimmäinen nelinpelititteli Portugalissa

21.9.2018  |  21:26  |  Raportit

Emma Laine ja brittiläinen Samantha Murray voittivat kovilla kentillä pelatun $25,000 ITF-turnauksen nelinpelin Lissabonissa. Kyseessä on 32-vuotiaan Laineen tämän vuoden ensimmäinen ja uran 44. ammattilaisturnausvoitto nelinpelissä.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitetut Laine (nelinpelin WTA-332) ja Murray (nelinpelin WTA-265) olivat läpi turnauksen erittäin vakuuttavassa vireessä. Parivaljakko ei hävinnyt erääkään matkalla loppuotteluun. Välierässä villin kortin turnaukseen saanut pari Fatma Al Nabhani (OMA)/Francisca Jorge (POR) laittoivat toisessa erässä tiukasti kampoihin, mutta lopulta Laine/Murray voitti erin 6-2, 7-6.

– Välierässä oli haastavat olosuhteet, kova tuuli ja pimeetä. Samantha pelasi todella hyvin ja kantoi vastuuta – puolivälierässä puolestaan minä kannoin vastuuta, kun hänellä ei kulkenut niin hyvin. On ollut tosi mukava pelata Samin kanssa. Hän kuuluu niihin pelaajiin, joiden kanssa tykkään pelata, Laine kommentoi välierävoiton jälkeen.

Loppuottelussa vastaan asettuivat hollantilainen Michaella Krajicek (nelinpelin WTA-152) ja tsekkiläinen Tereza Martincova (nelinpelin WTA-808). Krajicek on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla kaksinpelissä sijalla 30. ja nelinpelissä 23. Finaalista muodostui tasaväkinen koitos, jossa suomalais-brittiläispari joutui tiukemmalle kuin aikaisemmissa otteluissa. Erien ratkaisuhetkillä Laine/Murray oli vastustajiaan terävämpiä ja he pääsivätkin juhlimaan turnausvoittoa erin 7-5, 6-4. Turnausvoitto oli Laineelle ja Murraylle toinen Lissabonissa, sillä he juhlivat samassa paikassa myös vuonna 2016.

– Mahtava fiilis! Tosi iso voitto tänään, meidän paras pelimme tällä viikolla. Olimme tiiminä vahvempia ja rohkeampia tärkeissä paikoissa. Nelinpelit ovat pienestä kiinni ja tänään oli meidän päivä, iloinen Laine kertoi.

– Pelasimme positiivista tennistä läpi viikon. Emme ole hävinneet erääkään täällä Lissabonissa pelaamissamme turnauksissa. Viihdymme täällä erinomaisesti, Murray komppasi.

TULOKSET

Uran 44. nelinpelimestaruus – ensimmäinen tuli vuonna 2004

Mestaruus on siis Laineelle tämän vuoden ensimmäinen ja uran 44. nelinpelissä. Nykyään nelinpeliin keskittynyt suomalainen on juhlinut uransa aikana myös kaksinpelin turnausvoittoa 11. kertaa. Ensimmäisen ammattilaisturnausvoittonsa Laine otti vuonna 2004 – vähintään yhtä turnausvoittoa suomalainen on juhlinut vuosittain siitä lähtien, lukuunottamatta vuosia 2006 ja 2012.

– En edes tiennyt, että noin monta nelinpelimestaruutta minulla on. En ajatellut tätä finaalia sen kummemmin, eniten olen innoissani päästessämme pelaamaan Samanthan kanssa yhdessä. Hän on minun parhaita kavereita kiertueella, oli erittäin mukavaa yhdessä, Laine kertoi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Vauhtia ja taitoa… →