Laine voitti Savitaipaleen ITF-turnauksen

10.8.2009  |  09:15

Toinen turnausvoitto tänä vuonna

Ykkössijoitettuna naisten 10.000$ ITF-turnaukseen Savitaipaleella lähtenyt Emma Laine oli kisan lopussakin ykkönen, sillä hän voitti sunnuntaina loppuottelussa Viron Anett Schuttingin luvuin 7-5, 6-1.
Schutting aloitti turnauksen karsinnoista ja voitti puolivälierissä neljänneksi sijoitetun Italian Vivienne Vierinin ja välierissä villillä kortilla mukaan tulleen Piia Suomalaisen.
Laine selvitti kaksi ensimmäistä otteluaan helposti. Hän kukisti ensimmäisellä kierroksella venäläiskarsija Daria Mironovaqn 6-1, 6-2 ja toisella kierroksella latvialaiskarsija Zane Zarinan 6-0, 6-2. Puolivälierissä kahdeksanneksi sijoitettu Ruotsin Sandra Roma antoi luovutuksen, mutta välierissä Laine joutuikin jo tositoimiin. Valko-Venäjän 16-vuotias Anna Orlik, joka edellisellä viikolla koki niukan tappion Tampereen naisten 10.000$ ITF-turnauksen finaalissa Romalle, pakotti Laineen kolmieräiseen. Emma meni 5-7, 6-3, 6-2 voitollaan loppuotteluun.
Tämä oli Laineen toinen ITF-turnauksen kaksinpelivoitto tänä vuonna. Edellinen on tammikuulta Glasgow’sta.
Savitaipaleen turnauksessa muista suomalaisista Piia Suomalainen oli siis välierissä, joihin hän eteni voittamalla puolivälierissä 16-vuotiaan tamperelaisen Saana Saarteisen 6-1, 6-2.
Savitaipale Ladies Openin nelinpelin voitti kakkossijoitettu pari Dian Marcinkevica Latviasta ja Anna Orlik. Voitto kolmanneksi sijoitetuista Tanskan Malou Ejdesgaardista ja Israelin Ester Masurista ratkesi vasta ottelutie-breakissa 4-6, 6-2 [10-5]. Suomalaispareista Saana Saarteinen ja Heini Salonen koki tappion puolivälierissä kisan lopullisille voittajille 0-6, 3-6.

Seuraava uutinen: H.Kontinen voitti ITF… →