Laine voitti Ranka Ladies Openin

21.8.2005  |  11:00

Kuzmina kukistui 6-0, 6-2

Tunnissa ja kuudessa minuutissa otti Emma Laine naisten 25.000$ ITF-turnauksen voiton Finland Tennis Clubilla Helsingissä. Laine kohtasi finaalissa atvialaiskarsija Irina Kuzminan, joka hyvästä yrityksestä huolimatta sai ensimmäisen ”geiminsä” vasta toisessa erässä ollessaan ottelua 0-6, 0-5 tappiolla. Toisessa erässä alkanut pieni vesisade koveni ja Laineen vanhat, jalassa mukavat tossut luistivat niin, että hän kaatoi pallon tavoittelussa.
-Tuli heti mieleen vastaavassa tilanteessa liukastuminen ja kaatuminen Tukholman WTA-turnauksen karsintojen toisella kierroksella kaksi viikkoa sitten, totesi Laine ottelun jälkeen. – Kaatumisen jälkeen alitajuisesti varoin liikkumista.
Laine menetti kaksi peliä Kuzminalle, mutta puolen vaihdossa hän vaihtoi toisiin kenkiin ja pistettäkään menettämättä vei erän viimeisen pelin, joka päättyi hänelle 6-2.
Latvialaispeluri on taitava pallon käsittelijä, joka pelasi uransa ensimmäisessä naisten ammattilaisturnauksen finaalissa.
– Minulla oli muutamassa pelissä pelipallojakin, mutta eromme syntyi varmaan siitä, että Laine osaa ratkaisevat pisteet pelata varmasti. Siinä minulla on vielä oppimista, kertoi Kuzmina.
Laine kiiruhti kaksinpelin finaalista lentokentälle ja sieltä kohti New Yorkia, jossa hän aloittaa ensi tiistain US Openin kaksinpelin karsinnat.
– Pakkasi koko eilisen illan ja aamullakin olin jo lähtöfiiliksissä. Oli tosi vaikea keskittyä tähän finaaliin. Peli kuitenkin sujui hyvin, sanoi Laine.

Seuraava uutinen: Kiiskille tappio nelinpelin… →