Laine Ranka Ladies Openin finaaliin

20.8.2005  |  15:00

Ottelu pelataan sunnuntaina klo 10

Naisten 25.000$ Ranka Ladies Open on edennyt finaalivaiheeseen. Kaksinpelien välierät pelattiin lauantaina Finland Tennis Clubilla Helsingissä. Kisan ykkössijoitettu Emma Laine meni vakuuttavasti finaaliin kukistamalla sijoittamattoman, 28-vuotiaan Bulgarian Maria Geznengen alle tunnissa luvuin 6-1, 6-0.
Laine saa finaalissa vastaansa Latvian Irina Kuzminan, joka kukisti tshekki Veronika Chvojkovan 6-4, 6-2. Sekä Kuzmina että Chvojkova tulivat pääsarjaan karsintojen kautta.
19-vuotiaat Laine ja Kuzmina ovat kohdanneet vain kerran, juniorien ITF-pistekisan ensimmäisellä kierroksella vuonna 2001 Vierumäellä. Tuolloin Laine voitti ottelun luvuin 6-1, 6-2.
Kuzminan paras saavutus naisten ammattilaisturnauksissa on viime syyskuulta, kun hän ylsi 25.000€ ITF-turnauksen välieriin Tbilisissä, Georgiassa. Tämä on hänen ensimmäisen finaalinsa 25.000$-turnauksissa.
Ranka Ladies Openin kaksinpelin finaali pelataan sunnuntaina Finland Tennis Clubilla jo klo 10. Laine matkaa heti finaalin jälkeen New Yorkiin, jossa hän osallistuu tiistaina alkaviin US Openin kaksinpelin karsintoihin.
Nelinpelin finaali pelattiin lauantai-iltana. Siinä kisan kakkossijoitetut Bulgarian Maria Geznenge ja Itävallan Stefanie Haidner voittivat Emma ja Essi Laineen 2 tuntia 20 minuuttia kestäneessä ottelussa luvuin 7-5, 2-6, 6-4. Laineet johtivat ratkaisevaa erää 4-2, mutta menettivät johtoaseman. Emma hävisi oman syöttönsä erän lopussa, joka vei vastustajat 5-4 johtoon. Seuraavassa pelissä Laineilla oli kaksi murtopalloa, mutta Geznenge piti syöttönsä ja pari meni otteluvoittoon.

Seuraava uutinen: Laine voitti Ranka… →