Laaksonen neljännelle kierrokselle EM-kisoissa

22.7.2009  |  22:45

Myös Petra Piirtola jatkaa 14-vuotiaissa

12.sijoitettu Henri Laaksonen (ITF 24) on edennyt neljännelle kierrokselle juniorien henkilökohtaisten EM-kilpailujen alle 18-vuotiaiden poikien kaksinpelissä Villachissa, Itävallassa. Ihan helpolla ei Bosnian ja Hertsegovinan Damir Dzumhur antautunut kolmannella kierroksella: hän voitti ensimmäisen erän 7-5, mutta Henri vei seuraavat erät 6-4, 6-3 ja kohtaa neljännellä kierroksella Belgian Yannik Reuterin (ITF 27), joka on kisassa seitsemänneksi sijoitettu.
Nelinpelissä Henri Laaksonen ja Micke Kontinen ovat viidenneksi sijoitettuja ja suoraan toisella kierroksella, jolla vastaan tulevat hollantilaiset de Goeijen ja Alban Meuffels.
Tyttöjen nelinpelissä Cecilia Estlander ja Johanna Hyöty voittivat ensimmäisellä kierroksella Maltan Kimberley Cassarin ja Elaine Genovese 6-2, 7-5 ja kohtaavat toisella kierroksella Ranskan Jessica Ginierin ja Kristina Mladenovicin, joka oli tyttöjen Wimbledonin kaksin- ja nelinpelien loppuotteluissa tämän kuun alussa.

Alle 16-vuotiaiden EM-turnauksessa Moskovassa Latvian Martins Podzus (13.) pysäytti Herkko Pölläsen etenemisen kaksinpelin kolmannelle kierrokselle luvuin 6-2, 6-0. Lohdutussarjan ensimmäisellä kierroksella Aaro Heimonen taisteli voiton Slovenian Matej Leljakista luvuin 3-6, 7-6(2), 7-6(1). Toisella kierroksella hän kohtaa Ranskan Mick Lescuren, joka hävisi viime sunnuntaina juniorien 1.kategorian ITF-pistekilpailun loppuottelussa Linzissä Henri Laaksoselle.
Tyttöjen lohdutussarjan ensimmäisellä kierroksella Saana Saarteinen voitti Ranskan Solene Ficheuxin 6-2, 6-4 ja kohtaa toisella kierroksella Makedonian Lina Gjorcevskan. Myös Heini Salonen eteni lohdutussarjan toiselle kierrokselle voitollaan Makedonian Iva Najdenovasta. Hän kohtaa toisella kierroksella Latvian Julija Kulibaban.

Alle 14-vuotiaiden kaksinpeleissä Plzenissä, Tsekissä Juho Flinkman hävisi ensimmäisellä kierroksella Portugalin Gancalo Loureirolle 1-6, 2-6. Nelinpelissä Juho ja Valtteri Telinkangas kokivat tappion avausottelussaan Israelin Or Ramille ja Igor Smilanskille 4-6, 4-6.
Tyttöjen kaksinpelissä Petra Piirtola voitti tiukassa kolmieräisessä Italian Camilla Rosatellon 7-6(5) 3-6, 6-3. Suoraan toisella kierroksella ollut Piirtola kohtaa kolmannella kierroksella kisan ykköseksi sijoitetun Tsekin Petra Rohanovan. Petrat ovat vastakkain myös nelinpelin toisella kierroksella: Rohanova ja Gabriela Pantuckova ovat ykkössijoitettuja, Piirtolan parina on Teresa Oksanen. Suomalaistytöt voittivat ensimmäisellä kierroksella portugalilaiset Rita Correian ja Joana Valle Costan 6-4, 6-2.

Seuraava uutinen: Laaksoselle ja Piirtolalle… →