Davis Cup Salossa

22.7.2009  |  14:50

Davis Cup-ottelu Suomi-Kypros pelataan Salossa syyskuussa

Suomi kohtaa Kyproksen tenniksen Davis Cupin Euroopa-Afrikan II ryhmän kolmannella kierroksella 18.-20.9 Salohallissa.
Koska maat kohtasivat edellisen kerran Nikosiassa, Kyproksella huhtikuussa 2007, pelataan tuleva ottelu Davis Cupin koti-vierasottelusäännön mukaan Suomessa.
Suomen Tennisliitto valitsi pelipaikaksi Salon.
Suomi – Kypros –ottelun voittaja nousee Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmään. Vuoden 2010 Davis Cupin kaaviot arvotaan 23.9. Genevessä.

Kolmas kohtaaminen

Suomi kohtasi Kyproksen Davis Cupissa ensimmäisen kerran vuonna 1987 Talissa, Helsingissä. Suomen voitto tuli lukemin 5-0, eikä Suomi hävinnyt ottelussa eräkään. Olli Rahnasto ja Veli Paloheimo pelasivat kaksinpelit, Rahnasto ja Mika Hedman nelinpelin.

Seuraavaa kertaa saatiinkin odottaa kaksikymmentä vuotta. Huhtikuussa 2007 maat kohtasivat Nikosiassa Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisellä kierroksella. Suomen voitto ei enää läpihuutojuttu, vaan ratkesi vasta viidennessä ottelussa. Joukkueessa pelasivat Jarkko Nieminen, Juho Paukku, Timo Nieminen ja Tuomas Ketola.

Kolmas maitten välinen Davis Cup-ottelu tuleekin varsin pian edellisen jälkeen. Ottelu pelataan Suomessa 18.-20.9.
Joukkueiden taival kolmannelle kierrokselle kulki seuraavasti: Suomi voitti ensimmäisellä kierroksella Koldingissa Tanskan ja toisella kierroksella Naantalissa Monacon, Kypros ensin Portugalin ja sitten Irlannin, kumpikin ottelu pelattiin Nikosiassa. Kaikki Suomen ja Kyproksen tämänvuotiset ottelut Davis Cupissa ovat päättyneet 3-2.

Baghdatis tähdittää

Kyproksen joukkueen ehdoton tähti on 24-vuotias Marcos Baghdatis (ATP 148), joka nuoresta iästään huolimatta on pelannut maansa DC-joukkueessa vuodesta 2000 kaikkiaan 33:saa ottelussa. Hän voittanut 34 kaksinpeliä, hävinnyt vain kolme, ne kaikki massalla. Nelinpelejä Baghdatis on pelannut Kyprokselle 24, joista voittanut 15. Joukkueen kakkosena on pelannut 25-vuotias vasuri Photos Kallias (ATP 508), joka on ollut joukkueessa vuodesta 2001 ja pelannut 25:ssä maaottelussa.

Kypros pääsi nyt ensimmäisen kerran Eurooppa-Afrikan II ryhmän kolmannelle kierrokselle. Toisella kierroksella se oli viime vuonna, mutta hävisi Portugalille 0-5. Suomi oli II ryhmän kolmannella kierroksella vuonna 2006, mutta hävisi Makedonialle Skopjessa 2-3.

Salohalli kotiareenana

Davis Cupia pelataan Salossa ensimmäistä kertaa. Salon valintaan kotiareenaksi vaikuttivat Salon kaupungin myötämielinen suhtautuminen tapahtumaan, sekä Salohallin erinomaiset puitteet. Lisäksi Davis Cup-joukkueen kapteenin Kim Tiilikaisen mielestä Salo on joukkueelle paras ja mieluisin vaihtoehto. Pelialustana toimii siirrettävä matto, jonka pinnoite on Deco Turf. Pelialusta toimitetaan Saksasta.

Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa Salon Tennisseura yhteistyössä Suomen Tennisliiton kanssa.

Lipunmyynti aloitetaan lähiviikkoina Lippupalvelun kautta.

Suomi-Kypros –ottelu on Suomen 107:s DC-ottelu. Ensimmäisen ottelunsa Suomen miesten joukkue pelasi vuonna 1928.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Mika Bono, STL, puh. 0400-503994
Salon Tennisseuran puheenjohtaja Jussi Saarinen, puh. 050-68398

Jaa:

Seuraava uutinen: Laaksonen neljännelle kierrokselle… →